Zmiana właścicieli samochodu

24 Lip 2007, 17:02

siemanko mam następujące pytanko, mój facet zakupił ostatnio autko z giełdy, niestety spisał umowe na siebie zamiast na ojca(gdyż on ma ulgi na OC) teraz chcemy zmienic tą umowę w taki sposób by młody był współwłaścicielem a ojciec właścielem, ponoć trzeba sporządzic umowę darowizny? jesteśmy jeszcze przed rejestracją samochodu w wydziale komunikacji, napiszcie jak ta procedura ma dokładnie wyglądać- :D proszę
pozdro, z góry dziękuje za pomoc
frezja_22
Nowicjusz

02 Sie 2007, 23:16

Jak się nie mylę,to ojciec musi spisać z młodym kolejną umowę,w której robi go współwłaścicielem.Ale najlepiej to zapytać w wydziale komunikacji,bo te ustawy zmieniają sie tak szybko,że nie można za nimi nadążyć.Wiem też,że jak chodzi wam o OC,to też nie będzie to takie proste i ojciec będzie inaczej rozliczany ze składek,ponieważ samochodem tym jeździ osoba młoda.Ale o konkrety musisz zapytać w ubezpieczalni.A różne ubezpieczalnie mają różne ceny.Najkorzystniejsza jest pod tym względem chyba Link4.Zawsze warto zadzwonić i zapytac.Tym bardziej,że za małe pieniądze albo dodatkowo dostaje się pakiety róznej pomocy(Pomoc24,Asisstance).Ceny też są różne.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

05 Sie 2007, 21:18

dzięki za info, ale juz wsio pozytywnie zopstało-prawie załatwione pozdrawiam :)
frezja_22
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silniki LS - General Motors
    Z Japonii przenosimy się do Stanów Zjednoczonych, czyli prawdziwego królestwa potężnych silników o widlastym układzie cylindrów. Właśnie taką architekturą cechują się silniki General Motors z linii ...