Zmieniarka mp3 - czy bedzie pasowac?

18 Sty 2016, 17:48

Witam, szykuje sie do zakupu zmnieniarki mp3/ emulatora zmieniarki do mojego auta. Posiadam Citroena Xsare II z 2002 roku w wersji Exclusive. W aucie mam radio Citroena kasetowe typowe dla tego modelu z tamtych lat, w bagazniku mam zmieniarke na 6 plyt (dzialajaca). Moje pytanie brzmi, czy jak kupie dedykowana zmieniarke mp3 na allegro to czy na pewno uda mi sie to wszystko podlaczyc, oraz czy nie bedzie niespodzianki w postaci tego iz na przyklad radio nie bedzie jej obslugiwac etc. Prosze o porady, oraz o udzielenie informacji, na co zwrocic uwage w samochodzie przed zakupem tego itd. Pozdrawiam i z gory dziekuje.
eminem
Początkujący

Prawo jazdy: 12 10 1990
Auto: francuz

04 Lip 2016, 16:36

Jeżeli kupisz dedykowaną to na pewno będzie pasowało i będzie grało. Taką tzw. zmieniarkę cyfrową podłącza się w miejsce oryginalnej. Później tylko trzeba pamiętać o odpowiednim umieszczeniu folderów na karcie żeby radio widziało je jak płyty i tyle.

Jak kupujesz (pewnie już kupiłeś) to warto sprawdzić czy numer radyjka jest na liście tego urządzenia jako dedykowane do tego modelu.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999