Zmniejszenie DMC

24 Mar 2010, 08:27

A mianowicie chodzi mi o zmniejszenie DMC przyczepy, według diagnostów nie można zmniejszyć, w ustawa mówi, że nie można zwiększyć, a więc teraz moje pytanie, czy da sie to jakoś zrobi? Pani w urzędzie powiedziała, że potrzebny jest papier od diagnosty albo od rzeczoznawcy i nie będzie problemu.
smallman
Nowicjusz

Miejscowość: Głogów

24 Mar 2010, 22:24

smallman napisał(a):Pani w urzędzie powiedziała, że potrzebny jest papier od diagnosty albo od rzeczoznawcy i nie będzie problemu

To powiedz tej mądrej pani z WK niech sama wystawi Ci taki papierek..i nie zawraca
glowy.Nikt z logicznie myślących diagnostów /łacznie ze mna/nie wystawi Ci takiego
dokumentu.Kazdy pojazd,przyczepa posiada świadectwo homologacji i akurat ten
parametr jest nie do ruszenia...Mozesz sobie zmniejszać lub zwiększac ładownośc
ale nie DMC..... :!: :!: :!: :sad:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

24 Mar 2010, 22:42

a rzeczoznawca? Nie byłoby problemu gdyby istniała firma którą wyprodukowała przyczepe, ponieważ poprosiłbym o wystawienie dokumentu i chyba diagnosta by bez problemu to zrobił, tak? ale firma nie istnieje i tu jest problem, kolejna sprawa to to że DMC mojej przyczepy to 2000kg, woże na niej łódź do której kompletnie nie jest mi potrzebne takie DMC, to jest bez sensu w naszym kraju bo w każdym cywilizowanym kraju w UE nie ma problemy ze zrobieniem takiego czegoś.
smallman
Nowicjusz

24 Mar 2010, 23:13

smallman napisał(a):Nie byłoby problemu gdyby istniała firma którą wyprodukowała przyczepe

Sądzisz ze wystawili by Ci nowe homo z innymi parametrami...Przeciez Ty masz tą
przyczepę zarejestrowaną i nie mozesz tak o sobie zmienic tych parametrow... :!:
smallman napisał(a):a rzeczoznawca

Opinią rzeczoznawcy mogę się podeprzeć ale nie muszę się z nią zgodzić...
Rozne cuda juz widziałem napisane przez tych panów..WK tylko i wyłącznie na
podstawie zaświadczenia diagnosty moze cokolwiek zmienić w tym temacie...Opinia
rzeczoznawcy ich nie bardzo interesuje..
A jak jest w tym p......m kraju w zakresie przepisów to nie musisz mi mówić ja to
odczuwam na codzień w pracy..Zyczę powodzenia w temacie... :mrgreen:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

25 Mar 2010, 10:15

Co do pierwszego to sądzę że tak, ponieważ czytałem że to jest jedna możliwość bo firma wystawia nową tabliczke, homologacje, ponieważ niektóre firmy robiły przyczepy z DMC od...do..., tak właśnie robią niektórzy z przyczepami kampingowymi którym brakuje kilka kg do DMC auta, a producenci nie robiąc problemów zgadzają się na to.
smallman
Nowicjusz