REKLAMA
Witam, zaznaczę od tego, że : tak,tak widzę ,że jest dużo tematów auto do 8-9 tys, jednakże samemu trochę poszukałem i mam głównie pytania co do 2 aut :
Jakiego samochodu szukam :
- w miarę młodego i zadbanego ( miło ok 98-2000)
- ekonomicznego ( tutaj to raczej silnik diesla )
- z dobrym wyposażeniem ( chciałbym : klima, poducha, abs )
- nie mułowatego
- głównie dla 2 osób
Średnio miesięcznie robiłbym ok 1500km
Po wielu przemyśleniach i wzięciu parunastu aut pod uwagę wyłoniłem 2 zwycięzców (co nie znaczy, że nie jestem otwarty na propozycję), są nimi :
- Fiat Bravo 1.9 JTD , same dobre opinie o tym silniku jak i o aucie, tanie części, dobre blachy
- Rover 200 (chyba 220) oczywiście silnik diesla 2.0
Po przeglądnięciu paru ofert mogę stwierdzić, że Rover jest (wg mnie) ładniejszy (środek i z zewnątrz) a zarazem niewiele tańszy (ok 500zł) . Oby auta są zazwyczaj w max wyposażeniu, oba jak się orientuję mają ocynk. Z chęcią szukałbym rovera jednak martwi(?) mnie silnik -- spalanie, niezawodność, a także ogólne ceny cześci do rovera. Gdzieś wyczytałem , że wiele zamienników pasuje od hondy acord. Tak czy tak, pod względem używek Fiat na pewno wypanie lepiej, jednak jeśli różnice nie będą duże z chęcią zaryzykuje na rovera. Jest rzadziej spotykany (choć już nie tak rzadko jak kiedys) na naszych drogach.