Firma to np. Ja
i ja robię po swojemu,
Jak ktoś chce to niech jedzie sobie sam do Niemiec i niech sobie sam kupuje
10 lat temu brało się tabliczki żółte w niemieckim ZullasungStelle inblanco i można było samemu wpisać dane auta które się kupowało.
Na tej stronie co podałeś to też nie do końca się zgodzę ze wszystkim, bo w bardzo wielu przypadkach żeby móc je wybrać trzeba mieć meldunek w DE.
Teraz tak już nie zrobisz, zmienily się troche czasy
A jeżeli chodzi o większe firmy które przywożą do komisów to znami ich kilka i oni się najzwyczajniej nie bawią w detal bo wolą sprzedać wszystkie 8 aut i na każdym zarobić po 1000zł i mieć sprawę zamkniętą a nie bujać się z detalem i wysłuchiwać że tam ryska, tu obicie itp. więc oni ci po prostu nawet nie będą chcieli sprzedać bo po co jak i tak sprzedadzą
Po prostu każdy robi swoje,
Ja dawniej też jechałem do DE i po 1 auto i po 2 czasami i teraz już by mi się nie chciało dymać po 2000 km w dwie strony , na miejscu szukać , ryzykować czas, zdrowie i pieniądze po to żeby przyszedł mi janusz i wybrzydzał,
Zasady teraz są zupełnie inne, inaczej się to robi.
Natomiast oczywiście są osoby które sobie jadą i na żółtych przywożą, ale nie na taką skalę jak kilka kilkanaście lat temu.
Wiesz za te 1000-1300 zł zlecam transport i z dowolnego miejsca w DE będą się bić firmy transportowe o moje zlecenie przywozu