Zostały skradzione moje kluczyki do samochodu - co dalej robić?

10 Lip 2016, 20:45

Witam,
Pilnie potrzebuje pomocy otoż wczoraj zostaly skradzione moje kluczyki do samochodu. Posiadam zapasowy ale obawiam sie, ze ktoregos dnia auto moze zniknac spod bloku.. Co powinienem zrobic? Ile kosztowala by mnie wymiana stracyjki i zamkow w drzwiach? Dodam, że moj samochod to seat ibiza 3 z 2002 roku. Jesli ma ktos jakis lepszy pomysl bardzo prosze o pomoc.
enerbe
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 03 1992
Auto: Seat Ibiza III

13 Lip 2016, 12:04

enerbe napisał(a):Pilnie potrzebuje pomocy otoż wczoraj zostaly skradzione moje kluczyki do samochodu.
Kradzież kluczyków koniecznie zgłoś policji. Jeżeli tego nie zrobisz, a ktoś się włamie do twojego samochodu, prawdopodobnie stracisz podstawy do ubiegania się o odszkodowanie.

Żeby uniknąć problemów z kradzieżą auta prawdopodobnie będziesz musiał wymienić wszystkie bębenki zamków i stacyjki pod nowe klucze. Czasem można kupić cały komplet razem z immo.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

20 Lip 2016, 14:46

od razu na policję, znajoma miała taką sytuację że kluczyki zgubiła - ktoś to wypatrzył i odjechał jej samochodem, policja rozłożyła ręce
tygrysek
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 08 07 2014
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: BMW E36
Silnik: 2.0 320i 150KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1994
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi A3 Sportback g-tron
    Audi A3 Sportback g-tron to wielki krok marki na drodze ku zrównoważonej mobilności. Kompaktowy pięciodrzwiowy samochód, który zadebiutuje pod koniec 2013 roku, do napędu wykorzystuje Audi e-gaz, paliwo ...