Zrywne autko do 6 tyś euro

02 Maj 2012, 18:15

Witam!
Nie bardzo wiem od czego zacząć.Szukam zrywnego autka,w miarę pojemnego,ekonomicznego i dającego jakąkolwiek frajdę z jazdy.Dziennie w mieście pokonuję przynajmniej 50 km więc tragedii nie ma.
Potrzebuję na tyle pojemnego samochodu ,żeby mieścił w bagażniku co najmniej dwie duże torby tzn.mam na myśli pakunki wielkości zapewniającej zabranie rzeczy na wyjazdy/wakacje.
Trasy nie będą zbyt częste,zazwyczaj 100 km w jedną stronę jednak przewiduję również dłuższe ok 300 km więc fajnie by było gdyby taka podróż była wygodna :).

Biorę pod uwagę silniki diesla oraz benzyne z perspektywą przeróbki na gaz.Diesel fajnie gdyby spalanie oscylowało w granicach 5.6-6 l,benzynka może troszkę więcej ze względu na to ,że i tak wrzucę tam sekwencję.
Mocowo interesują mnie jednostki z tak co najmniej 115-120 km pod maską choć tutaj wyznaję zasadę ,że im więcej tym lepiej.
Roczniki od 2006 i młodsze

Wyposażenie obowiązkowe:
klima
poduchy powietrzne
dobrze widziane ESP chociaż nie koniecznie
ABS
radio może być najprostszym fabrycznym modelem bo i tak docelowo będzie tam siedzieć Kenwood KDC-BT51U.

I najważniejszy budżet.Przewiduję na kupno samochodu 5-6 tysięcy euro.
Da radę znaleźć coś sensownego?
Pozdrawiam!
SAW
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Daewoo Lanos 1.5 16v 105 km

03 Maj 2012, 12:37

Nikt nie odpowie w temacie?
SAW
Nowicjusz

03 Maj 2012, 12:47

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

03 Maj 2012, 15:08

Z moich typów:
Hyundai i30 1.6 CRDI 115 km
Hyundai Coupe 2006 r nie wiem jaki silnik ,ale na pewno z LPG
Toyota Celic 2006 e też nie wiem jaka wersja silnikowa+LPG
Ford Mondeo mk III ostatni wypust 2/0 TDCI 130km
Opel Vectra C 1.9 CDTI 16V 150KM
Doradzicie coś?Jak Wam się to widzi?Jakich spalań mogę oczekiwać i jakie wersje silnikowe wybrać?
W grę wchodzi rynek polski,niemiecki,austriacki.
SAW
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Policja w Londynie stawia na samochody zasilane wodorem
    Historia walki londyńczyków ze smogiem i zanieczyszczeniami powietrza sięga lat 50. ubiegłego wieku. Zaczęło się od ustawy o czystym powietrzu, a w latach 90. zakazano w mieście palić węglem. Dzisiaj poczyniono kolejny ...