REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Pionek napisał(a):Powiem tak, niezłymi stereotypami zarzucasz, boisz się Vagów bo ciężko kupić a wrzucasz Accorda VII który za 16 tys to będzie najtańszy egzemplarz wytaniony w średnim stanie i raczej kiepski, jak dołożysz z 4-5 tys to możesz myśleć o pewnym Accordzie VII, póki co budżet masz na Accorda VI w wersji Type R jak już mówimy o żwawym aucie
Pionek napisał(a):Poza tym jakie silniki w VAG-u nie nadają się pod lpg? 1,8T, 2,0? 2,4? -wszystko wtryski pośrednie...
Nie kupisz Audi A4 B8 w tej kasie, ani Passata B7 czy Golfa VI
Pionek napisał(a):Moje typy takie:
Saab 9-3 II 2,0T
Laguna II 2,0 turbo
VW Passat B5 FL 2,0 130/ 1,8T 150 | Superb 1,8T
Audi A4 B6 1,8T / 2,4
Audi A6 C5 1,8t lub 2,4
Hyundai Sonata V 2,4
Acord VI Type R za 16Pionek napisał(a):póki co budżet masz na Accorda VI w wersji Type R
to auto warto kupić... jedynie w wersji 1M, która jest oczywiście grubo poza budżetem i wymaganiamiKelos93 napisał(a): BMW 1 E87
Kelos93 napisał(a): Ale jeśli mam w ciągu roku czy dwóch wydać jego równowartość na naprawy, to nie do końca o to mi chodzi.
Przy Twoim budżecie to FSI raczej odchodzi, natomiast co do kosztów 1,8T a 2,4 V6 podobnie koszty, tu turbo tam Vka itp itd..tanio nie będzie w obydwu przypadkach.Kelos93 napisał(a):Nie pisałem nigdzie że nie nadają się pod LPG, pisałem przez pryzmat silników FSI ogólnie , ale rzeczywiście starsze konstrukcje bronią honoru rodziny. 1.8 turbo chyba najbardziej. Ten 2.0 131 km to nie będzie trochę muł do takiego Audi A4 na przykład ? 2.4 V6 jak najbardziej coś pięknego, ale raczej nie stać mnie na utrzymanie "V".
mike napisał(a):Acord VI Type R za 16
Kelos93 napisał(a):Raziel,
Jakieś konkretne propozycje modeli poza tymi co już padły? Uwzględniając znośną dynamikę.
też potrafię wrzucić jedyne sztuki na sprzedaż (do tego obydwa to gruzy)Pionek napisał(a):A co w tym dziwnego?
za ile chodzi Accord type R wg Twojej teorii ?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ... 6f7113733d
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ... A2niJ.html
koszyk części możesz sobie sprawdzić u Nas na forum (w tym dziale na samej górze "Przykładowe ceny części czy jakoś tak), a inne koszta, czyli np ubezpieczenie... różne. VAG wyjdzie drożej (zwłaszcza Audi, które nawet 1.8t może wyjść drożej niż Hyundai 2.4). Renault też ma raczej niskie stawki, bo jednak ujemny prestiż markiKelos93 napisał(a):Jeśli chodzi jeszcze o auta które podał Pionek jak propozycje, to nie będą one wszystkie dość drogie w utrzymaniu w porównaniu z takim Bravo/Focusem/Mazdą 3?
mike napisał(a):też potrafię wrzucić jedyne sztuki na sprzedaż (do tego obydwa to gruzy) podobne w Reichu są za ok 20, a kończą się na 40 (całe 4 sztuki na mobile)
Kelos93 napisał(a):Jakie macie zdanie o tym 2.2 147 km?
Ossy napisał(a):Jeździ tak sobie, pali dość dużo (~10l/100km), z początku miał problemy z łańcuchem rozrządu, ale to można sprawdzić po VIN, w tych Signumach powinien być już ok.
Szału nie ma, pamiętaj też, że auta ściągnięte z zagranicy, powyżej 2.0 to wyższa akcyza, więc auta z tymi silnikami są często ściągane po taniości (powypadkowe, z usterkami mechanicznymi etc.) i naprawiana byle jak byle sprzedać.
Kelos93 napisał(a):Pionek,
Ty tak serio dalej o tym Accordzie type R?