Zwiekszenie mocy nissan terrano 2.7 TD

06 Cze 2010, 14:51

Witam ostatnio jeździłem nissanem którego mam zamiar kupić i mam takie dziwne uczucie jak by był troche zamulony słabego mniał kopa tak mi sie wydaje. i mam pytanie czy da sie zwiekszyć moc w silniku 2.7 TD lub może jest to wina jakiekoś podzespołu albo mi sie tak tylko wydaje gdy sie przesiadłem z osobówki do terenówki
energy259
Nowicjusz

10 Cze 2010, 15:08

masz 95 kucy doi ałta które ma 1,7 tony nie oczekuj zbyt wiele ;) to nie rajdówka :mrgreen:
teoretycznie można zwiększyć ciśnienie doładowania, i dawkę ale cudów nie oczekuj
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

18 Cze 2010, 20:03

wszystko się da.. wina może leżeć po stronie podzespołów na przykład przepływomierza..
a ja mam też ciężarówkę i waży 1640kg i seryjnie 131KM a po chipie 167 kucy i nieźle daje 9,5 sek. do setki a od 120km/h do 160 to jest moment...
rafi195
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: małopolska

18 Cze 2010, 20:19

taaaa
czip do wpełni mechanicznej pompy :mrgreen: dobre ;)
a 2,7 nawet ETI to jest mułek i niewiele można na to poradzić to nie auto do wyścigów :wink:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    AutoSalon - Bass i Tuning Show, Lublin 2012 / relacja
    W dniach od 21 do 22 kwietnia 2012 roku w Centrum Targowm Międzynarodowych Targów Lubelskich odbyła się kolejna edycja Targów Motoryzacyjnych AUTOSALON i Targi Tuningowe - Car Audio BASS&TUNING SHOW. Wiosenne ...