1.9 tdi koło dwumasowe

01 Maj 2010, 00:19

Mam silnik 1.9 tdi. Czy możliwe jest, że jest już koło dwumasowe? i jak to sprawdzić ewentualnie?
m4tek
Nowicjusz

Miejscowość: Krakow

01 Maj 2010, 07:20

w/g danych które podałeś to jedynie w serwisie :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

01 Maj 2010, 07:53

no to się pytam co mam podać? numer VIN?
m4tek
Nowicjusz

01 Maj 2010, 12:02

po nr VIN oczywiście dojdziesz czy masz 2 mase czy nie ( w serwisie) sam możesz poszukać za pomocą numeru silnika i modelu auta (chodzi o te 1 3 litery) o ile mnie pamięć nie myli to przed 2002 r 2mase miał tylko ALH
potem to już różnie w zasadzie ten sam silnik w różnych modelach może mieć lub nie mieć sprzęgła 2 masowego,
jeśli dysponujesz odrobiną zmysłu i sprytu mechanicznego to zdejmij zaślepkę do ustawiania GMP zablokuj wieniec na kole zamachowym i spróbuj ruszyc dociskiem - jeżeli jest to możliwe to masz dwumasówke , jeżeli nie to będzie to tradycyjne koło :wink:
pocieszny
Forumowicz VIP

01 Maj 2010, 19:43

a w ogóle to gdzie jest numer silnika ? bo w dowodzie rejestracyjnym już chyba nie ma prawda?
m4tek
Nowicjusz

01 Maj 2010, 20:09

myślałeś o tym aby obejrzeć silnik?? :mrgreen:
to jak staniesz przed autkiem to numer będziesz miał na wysokości 3-ego cylindra - oczywiście na bloku, numer powinien być także na naklejce na obudowie rozrządu.
pocieszny
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    TOP6 bezpiecznej podróży na wakacje
    Przed nami wakacyjne podróże. Większy ruch na drogach w tym okresie oraz zazwyczaj dobra pogoda potrafią uśpić czujność kierowców i nadmiernie powiększyć wiarę we własne umiejętności panowania nad autem. Żeby ...

23 Maj 2010, 10:04

a mógłby mi ktoś rozkodować numer VIN?
WAUZZZ8LZYA097355

bo mi się nie chce zasysać do tego paru GB...
m4tek
Nowicjusz