1.9 tdi koło dwumasowe

01 Maj 2010, 00:19

Mam silnik 1.9 tdi. Czy możliwe jest, że jest już koło dwumasowe? i jak to sprawdzić ewentualnie?
m4tek
Nowicjusz

Miejscowość: Krakow

01 Maj 2010, 07:20

w/g danych które podałeś to jedynie w serwisie :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

01 Maj 2010, 07:53

no to się pytam co mam podać? numer VIN?
m4tek
Nowicjusz

01 Maj 2010, 12:02

po nr VIN oczywiście dojdziesz czy masz 2 mase czy nie ( w serwisie) sam możesz poszukać za pomocą numeru silnika i modelu auta (chodzi o te 1 3 litery) o ile mnie pamięć nie myli to przed 2002 r 2mase miał tylko ALH
potem to już różnie w zasadzie ten sam silnik w różnych modelach może mieć lub nie mieć sprzęgła 2 masowego,
jeśli dysponujesz odrobiną zmysłu i sprytu mechanicznego to zdejmij zaślepkę do ustawiania GMP zablokuj wieniec na kole zamachowym i spróbuj ruszyc dociskiem - jeżeli jest to możliwe to masz dwumasówke , jeżeli nie to będzie to tradycyjne koło :wink:
pocieszny
Forumowicz VIP

01 Maj 2010, 19:43

a w ogóle to gdzie jest numer silnika ? bo w dowodzie rejestracyjnym już chyba nie ma prawda?
m4tek
Nowicjusz

01 Maj 2010, 20:09

myślałeś o tym aby obejrzeć silnik?? :mrgreen:
to jak staniesz przed autkiem to numer będziesz miał na wysokości 3-ego cylindra - oczywiście na bloku, numer powinien być także na naklejce na obudowie rozrządu.
pocieszny
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochody Lexusa pracują na lotnisku
    Naprawdę wygodne auto potrafi sprawić, że nawet długa podróż na czterech kołach jest równie komfortowa, co krótki lot samolotem. Czasami jednak trzeba skorzystać z możliwości silnika odrzutowego. Ale ...
    Nie pal za kierownicą!
    Do nałogowego palenia papierosów wciąż przyznaje się blisko co czwarta osoba dorosła w Polsce (24%)(1). Wielu kierowcom zdarza się robić to również podczas prowadzenia samochodu. Szkodzi to nie tylko zdrowiu ...

23 Maj 2010, 10:04

a mógłby mi ktoś rozkodować numer VIN?
WAUZZZ8LZYA097355

bo mi się nie chce zasysać do tego paru GB...
m4tek
Nowicjusz