1-szy samochod

02 Sie 2009, 09:10

Witam, chcialbym sobie kupic pierwszy samochod za okolo 4000 PLN. Co byscie mi doradzili? do propozycji chcialbym sie dowiedziec jak wysokie sa koszty eksploatacji.
Myslalem o takich samochodach choc za 4000 ciezko znalesc dobry egzemplarz. Chcialbym tez sie dowiedziec czy da sie w ogole ow egzemplarz znalesc.

-Honda Civic V
-Golf III

Chcialbym uslyszec wasze propozycje samochodow i wasze opinie na ich temat.

Z gory dziekuje.

Pozdrawiam.
adam-buzz
Nowicjusz

Miejscowość: Ełk

02 Sie 2009, 11:15

Golfa i Civica do 4000zl raczej sobie odpusc bo bedzie skarbonka bez dna,ja bym rozejrzal sie za jakims Fiatem CC,Ford Fiesta czy chocby Peugeot 306
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

02 Sie 2009, 11:48

ewentualnie Golf II albo Jetta w TD. Nie do zajeżdżenia :smile:
Kamilp
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 2001

02 Sie 2009, 12:13

o przedmowca wymienil tez dwa dobre auta
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

02 Sie 2009, 14:53

A co myslicie o AUDI 80 B3, podobno to swietne autko i elementy do niego sa bardzo tanie.
adam-buzz
Nowicjusz

02 Sie 2009, 16:14

Może i auto fajne ale tu podobnie jak z Civiciem lub Golfem - 4000 to raczej mało na godny uwagi egzemplarz
Kamilp
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Coupé – klasyka gatunku
    Kiedy myślimy o samochodzie sportowym, najczęściej do głowy przychodzi nam opływowe coupé. Ale nadwozie tego typu jest tak naprawdę starsze niż motoryzacja. Słowo coupé pochodzi z języka francuskiego, w dosłownym ...
    Renault MORPHOZ - elektryczny samochód przyszłości
    Renault jak zawsze proponuje samochód, który wręcz fizycznie dostosowuje się do różnych potrzeb rodziny. Elektryczny - zaprojektowany na nowej platformie modułowej CMF-EV, opracowanej przez Alians, która ...

02 Sie 2009, 16:24

spogladalem troche na allegro i w cenie 4000-4500 wydaje sie znalesc dosc fajny egzemplarz ale tak jak sie patrzy przez internet prawdopodobnie na zywo wychodzi szydlo z worka.
adam-buzz
Nowicjusz

02 Sie 2009, 19:30

4000zl na Audi 80 to malo?? Kumpel wlasnie za takie pieniadze pare miesiecy temu kupil sobie 80 w bdb stanie,wsadzil do niego audio (bo sie w tym lubuje) i mowi ze ani mysli go sprzedac
Barol
Awatar użytkownika

02 Sie 2009, 19:49

Na B4 to owszem 4000 zł to mało, nawet szkoda taką się interesować ale na B3 to jest kwota jak najbardziej ok. Spokojnie można znaleźć coś interesującego, oczywiście zawsze nie ważne jakie to auto należy je dokładnie obadać.
stasiowski121

02 Sie 2009, 19:55

no ja w tej chwili mowie o B3
Barol
Awatar użytkownika

03 Sie 2009, 18:54

no zobaczymy co znajde
adam-buzz
Nowicjusz

11 Sie 2009, 15:15

A czy mógłby ktoś napisać jakie jest spalanie Golfa III w benzynie, gazie oraz Hondy Civic V w benzynie oraz gazie. Chodzi mi tutaj o silnik 1.5 -1.6, bo tez jestem zainteresowany kupnem pierwszego samochodu i sie zastanawialem nad tymi 2 autkami. Tylko jestem zainteresowany spalaniem tych samochodow:)
godzio89
Nowicjusz

Miejscowość: Grudziądz

11 Sie 2009, 15:57

godzio89 napisał(a):A czy mógłby ktoś napisać jakie jest spalanie Golfa III w benzynie, gazie oraz Hondy Civic V w benzynie oraz gazie. Chodzi mi tutaj o silnik 1.5 -1.6, bo tez jestem zainteresowany kupnem pierwszego samochodu i sie zastanawialem nad tymi 2 autkami. Tylko jestem zainteresowany spalaniem tych samochodow:)

Również myślę o tych dwóch autach.
Honda ponoć jest lepsza pod względem eksploatacyjnym :) Jednak posiada gorsze blachy i ulegają bardziej korozji niż w Golfie III.

Co sądzicie o tych egzemplarzach?:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Darude
Nowicjusz

Miejscowość: mam to wiedzieć? :]

12 Sie 2009, 10:31

barol91 napisał(a):Golfa i Civica do 4000zl raczej sobie odpusc bo bedzie skarbonka bez dna,ja bym rozejrzal sie za jakims Fiatem CC,Ford Fiesta czy chocby Peugeot 306

ja mam peugeota 306 za 4 tys - odradzam..skarbonka bez dna..
jusslu
Nowicjusz

Miejscowość: katowice

12 Sie 2009, 11:13

jusslu napisał(a):
barol91 napisał(a):Golfa i Civica do 4000zl raczej sobie odpusc bo bedzie skarbonka bez dna,ja bym rozejrzal sie za jakims Fiatem CC,Ford Fiesta czy chocby Peugeot 306

ja mam peugeota 306 za 4 tys - odradzam..skarbonka bez dna..

A jeśli Civic bądź Golf 3 będą kosztować 7-8k to warto? :)
PS. Sorry za pisanie w tym topicu, ale również mnie interesuje.
Darude
Nowicjusz

Miejscowość: mam to wiedzieć? :]