1-wszy samochód za 7000!

20 Sie 2009, 20:18

Tak słuchaj opowiadań że Ford i Fiat zo złomy :roll:
Najlepiej mieć starego, rozpadającego się golfa albo wieśniackie E36 zastanów się człowieku :neutral:
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

20 Sie 2009, 20:26

Nienawidze jak ktos nie mial nigdy stycznosci z Fordem czy Fiatem a bedzie pisal ze to czy tamto a slyszales skrot od BMW-Bedziesz Mial Wydatki,ja tez slyszalem rozne opinie o autach np wlasnie o BMW ale nie bede pisal zle o tych autach bo nie mialem z nimi stycznosci osobiscie a to ze slyszales od znajomych czy kogos to wiesz,u mnie w rodzinie byly dwa Fiat jedno Uno (moji rodzice) a dwa moj wujek mial duzego Fiata i co auta sie trzymaly i nikt nie narzekal
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

21 Sie 2009, 11:36

Gaz do 16v..? Oczywiście ,że opłaca się zakładać ale w tej opcji i w tym czasie,w grę wchodzi tylko instalacja sekwencyjna,a więc jakieś 3k.Bravo/Brava z 1,2 to optymalny wybór w tym aucie do "zwykłego" poruszania się.Poza tym stan silnika i ogólny stan samochodu musi być na tyle dobry,żeby zainwestowanie 3k w sekwencję miało sens.
Acha... polecam do gazu te Civiki bo nikt nimi szybko nie jezdzi...przecież każdy w Polsce wie,że Civkami jeżdżą przeważnie 65-letni sąsiedzi (pewnie z sadzonkami na działkę) oraz głównie księża...(z ostatnim namaszczeniem) a nie młodzi ludzie jak tu jakiś idiota napisał (ja!). :smile:
artur73
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

21 Sie 2009, 13:58

Kurde co miejscowosc to obyczaj,u mnie np Civami jezdza sami mlodzi a ksieza to jakies A4,Octavia czy nawet szczerze wam powiem Mercedes Sprinter minbus
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

08 Wrz 2009, 22:15

kolega ma teraz do sprzedania mazde 323f 95r. 211tys przebiegu 1,5 90km za jakies niecale 7tys. Co o tym sadzicie? jak mazda wypada w porownaniu do civica czy astry? w szczególności chodzi mi o szeroko pojętą ekonomiczność, bo pewnie spali wiecej niz civic a czesci tez drozsze? oplaca sie inwestowac w taka mazde?
bakus_44
Nowicjusz

09 Wrz 2009, 06:16

Ja bym na Twoim miejscu bral ta Mazde
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Rzadko spotykane samochody Lexusa. Znasz wszystkie?
    Lexus RX czy LFA to samochody, o których słyszał praktycznie każdy. Ale w historii japońskiej marki powstały auta koncepcyjne, egzemplarze pokazowe, a nawet model produkcyjny, których w Polsce praktycznie nie ...

10 Wrz 2009, 11:36

bakus_44 napisał(a):. Chociaz niby ford gowno wort a fiat jego brat.

A ja słyszałem....

"Nie każda morda pasuje do forda"

To tak z przymruzeniem oczka na dobry początek dnia :)

Pozdrawiam
rebel
Nowicjusz

Miejscowość: net

10 Wrz 2009, 12:39

Może i ford g...o wort ale jeździ się jak lord :) też mnie krew zalewa jak ktos nigdy nie miał forda fiata i takie głupoty gada.Jak sie popsuje takivw,audi czy bmw to nikt nic nie mowi że to złom tylko poprostu czesci eksploatacyjne a jak w fordzie tzreba powymieniac hamulce itd to złom sie psuje.I ze czesci drogie do forda orginalne,czemu nikt nie mowi ze do hondy drogie?bo ciezko dostac orginalne i sa same zamienniki i jest ok.nie raz widze bardziej zźarte mazdy,nissany,mercedesy c klasy,pasaty z 95 r jak moj ford ale to tez nikt nie wspomina ze to rdzewiuchy,po prostu tak sie przyjelo ze tylko ford to zgnilas a inne to z czasem tak sie robi poprostu.niestety taka polska mentalnosc,ze stereotypami sie kieruja i nic sie nie ucza tylko powtarzaja.dlaczego jak taki mondeo mk1 zły był samochodem roku a nie taki passat?focus najlepsze własciwosci jezdne,posiada w swojej klasie i nie tylko.dlugo mozna by pisac.duzo jest tepionych marek przez pokolenie vw group itd
rustin
Aktywny

Auto: Mondeo MK3

10 Wrz 2009, 12:50

Pozwólcie panowie ,że zacytuję naszego speca od gazu na forum,który o przydatności do gazu silników wie z nas najwięcej.Zwróćcie uwagę na ostatnie zdanie.
Migaz
Zaawansowany

Wysłany: Nie Wrz 06, 2009 22:55
Hmm. może zacznę od tego, że w benzyniakach mamy także koła dwumasowe, wtryski i niejednokrotnie turbiny. Nie żebym doradzał diesla. Daleki jestem od tego, bo za klekotami nie przepadam. Instalację gazową zamontować się da do każdego samochodu z silnikiem benzynowym na wtrysku pośrednim. W mojej ocenie naj mniej trwałe silniki należą do forda i fiata.
artur73
Awatar użytkownika

10 Wrz 2009, 12:58

On się tak zna jak wilk na gwiazdach.Akurat fordy bardzo dobrze znosza gaz,jedynie w focusach trzeba cześciej zawory regukowac na gazie bo sie wypalaja a nie ma tam hydrauliki tylko plytkami i to ceramicznymi czy jakos tak trzeba regulowac.co do fiatow to z tego co sie orientuje to tez bardzo dobrze gaz znosza.
rustin
Aktywny

10 Wrz 2009, 14:58

rustin napisał(a):On się tak zna jak wilk na gwiazdach.Akurat fordy bardzo dobrze znosza gaz

:shock: :shock: :shock:
Wez chociaż nie drwij z Migaza.Jak pomożesz przez forum tylu setkom osób co on w kwestii gazu,to będziesz mógł krytykować że się nie zna... a na chwilę obecną nie uprawiaj takich osądów tylko sam popraw interpunkcję (to zaniża pewien przyjęty poziom na forum).Nie staraj się także obrażać innych formułowiczów swoimi agresywnymi przytykami,bo inni tego nie robią. :neutral:
artur73
Awatar użytkownika

10 Wrz 2009, 19:35

a ja tez gdzies slyszalem, ze do tych zetecow gaz niebardzo podchodzi
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec

10 Wrz 2009, 22:12

Ale tylko do focusów bo maja plytki ceramiczne,chociaż użytkownicy fok uważaja że to bzdury bo nic im się nie dzieje tylko ktoś taka głupote puscil i powtarzajaCo do zetekow bardzo dobrze znosza gaz.Przepraszam ze urazilem kogos ale jak mowi ze fordy zle znosza gaz to dla mnie to glupoty
rustin
Aktywny

11 Wrz 2009, 07:43

Ja sam mam dwójkę znajomych,którzy mają sekwencję w swoich Mondeo z drugiej połowy lat 90-tych i jak na razie są zadowoleni.Chwalą nawet ekonomię.
artur73
Awatar użytkownika

13 Wrz 2009, 20:53

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
co sadzicie o tych ofertach?

ojciec nawet bylby sklonny zainestowac mi w cos takiego, żeby tylko nie jezdzic zbyt daleko:p ale boje sie ze naprawa czegokolwiek czy chociazby wymiana rozrzadu w tdi pochlonelaby mi cala wyplate:p
znalazlem jeszcze cos takiego ale cena wydaje mi sie byc podejrzanie niska:p
bakus_44
Nowicjusz