REKLAMA
Witam Wszystkich
Jestem już od jakiegoś czasu na forum i przeglądam i czytam różne posty. Żaden z tematów nie odpowiada mi dokładnie więc postanowiłem założyć nowy.
A mianowicie za jakieś dwa tyg bede starał się, szukał auta dla siebie.
Mam pewien problem, gdyż nie wie co wybrać. Nie jestem jakimś wielkim znawcą, mam prawo jazdy rok ale już sporo km zrobiłem. Jezdźiłem różnymi autkami i nie moge sie na nic zdecydować.
Autko które chciałbym kupić musi być na pewno w Dieselu z w miarę żwawym silnikiem. Auto bd brał na siebie więc silnik o dużej pojemności odpada ze względu na ubezpieczenie. Spalanie nie ma różnicy, nie szukam jakiegoś ekonomicznego autka.
Kwota którą dysponuje to około 11tyś.
Chciałbym raczej coś większego sedan/hatchback, chociaż coś fajnego 3drzwiowego też mogłbym rozważyć.
Zastanawiałem sie także nad sprowadzeniem samochodu z zagranicy, ale nie wiem czy sie to opłaca , bo weszła akcyza 10% od wartości samochodu z tego co wiem?
Mam pewne autka na oku, moglibyście wyrazić swą opinie o nich, awaryjnośc silniczek prowadzenie itp
Są to:
Alfa Romeo 156 1.9jtd (nie wiem czy w tej cenie zmieściłbym sie, może za granica? )
Bmw 3 E36 1.8tds mogłaby być nawet coupe / nie compacT! ( w dobrym stanie.. o to chyba byłoby ciężko)
Może jakiś Rover może 220? 420 ? ale nie wiem nic o tej marce? jak części/ awaryjność
Seat Ibiza 1.9?
Prosiłbym o jakieś propozycje rady.