REKLAMA
Cześć,
rozglądam się za nowym samochodem, bo 20 letnia vectra już trochę zdycha, mimo iż sobie ją cenie.
Jestem młody więc szukam czegoś sportowego, jednocześnie przestronnego i wygodnego. Raczej na pewno salon, chyba że by mnie coś mega przekonało. Nie chcę auta do szpanu, tylko takiego który mi się będzie podobać, będzie dostarczać mi frajdy z jazdy oraz zapewni bezpieczeństwo.
Robię ok 15 tyś rocznie, bardzo dużo w mieście, ale też lubię dalsze wypady na weekend czy dłużej przeważnie w 4 osoby, więc też chciałbym się mieć gdzie spakować oraz żeby dużo nie paliło. Fajną opcją była by instalacja LPG w standardzie, ale to chyba tylko w oplu?
Budżet 120 tyś - absolutnie(!) maksymalna cena, bardzo mile widziane coś tańszego.
Wymagania:
sportowy wygląd(lekko)
Przestronny, przystępna ilość miejsca
Wygodny, wygodne fotele
hatchback, sedan, suv - może być duży, nie może być bardzo mały
Bogate wyposażenie, między innymi:
elektryczne lusterka, szyby
klima automatyczna
Android Auto
Bluetooth
dobre audio
czujniki parkowania
ładowarka do telefonu(usb)
czujnik pola martwego
podgrzewana kierownica
tempomat
+ sami mi doradźcie co warto wziąć(i dlaczego!) w nowym aucie, bo ja niestety nie mam doświadczeń z takimi bajerami
Ogólnie to lubię technologie i bajery(przydatne)
Jak skóra to tylko wstawki bo nie lubię się do niej lepić w upale
Silnik:
minimum 150 koników,
lpg/benzyna/diesel - najlepiej lpg, lecz benzyna czy diesel też może być, możecie doradzić, ja myślę najbardziej nad benzyną(bo lpg to żadkość)
skrzynia biegów chyba manualna, ale zastanawiam się czy może nie lepiej automat - np. dla automatycznego podążania w korku bo chyba w manualu tego nie spotkam?
Podoba mi się audi a3 i q2, ale to za drogo, najbardziej jestem aktualnie przekonany do Hondy Civic 5d, 1.5 Turbo, Prestige bardzo mi się podoba, fajny silnik i pełne wyposażenie w moim budżecie. Co o tym sądzicie? Jakie macie własne propozycje?