02 Sie 2017, 11:52
Witam wszystkich, od kilku dni pomalutku przymierzam się do zakupu swojego pierwszego pojazdu. Wykorzystywać będę go na pewno do dojazdu i powrotu z szkoły (ok. 14,5 km w dwie strony), zwyczajnej jazdy do sklepu oraz rzadko na jakieś nie co dalsze wyprawy. Za takie pieniądze, myślę, że zastanawiać się będę nad samą benzyną, a co do lekkich wymagań to na pewno minimum 4 drzwi, hatchbak, bądź jakiś sedan, no i jakaś klimatyzacja. Pojemność silnika i ilość kuniów jest mi obojętna, byleby nie odbiło się to na dużej awaryjności. Z konkretnych modeli jakie mi się podobają to jest coś z rodziny audi, focus mk1, peugeot 206, ewentualnie vectra c lub astra g, ale najszczególniej rozglądałbym się za golfem 4. Kwota jaką dysponuje na sam samochód to 6500 zł, interesują mnie samochody, lokalizacja Śląsk, tak +/-75 km od miasta Jaworzno.
W skrócie:
Kwota: do 6 500zł
Typ: Hatchbak, sedan - coś nie duzego
Silnik, moc: obojętne
Dodatkowe wymagania: min. 4 drzwi, klimatyzacja
Interesujące modele: najlepiej golf 4, audi, focus mk1, peugeot 206, vectra c, astra g
Kilka modeli dzisiaj znalazłem na internecie:
- [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] (wszystko wydaje się fajne, ale czy ten przebieg nie za mały?)
- [link do oferty na Olx wygasł]
- [link do oferty na Olx wygasł] (progi, nadkola + brak zdjęcia z lewej strony, odpuścić?)
- [link do Sprzedajemy wygasł] (tu to samo + brak wnętrza)