Czesc wszystkim
![Wink ;)]()
Jakie auto kupic w okolicach 15-max 16tyś zł
Roczny przebieg około 30-40tyś km
silnik : wolał bym diesla gdyż na trasie jakoś lepiej mi się nim jedzie niż benzyną
no to teraz wypiszę samochody jakie mi w gust wpadły:
Fiat stilo 1.9jtd 115km ew jak znajdę 1.916v 140km;)
Alfa romeo 147 z silnikiem takim samym jak stilo (jeździłem 1.9jtd 115km jest wystarczająco dynamiczny żeby sprawnie się poruszac i ta fajna kultura pracy)
ewentualnie 156 z jtd pod maską
seat cordoba 1999-bodajżę do 2002r 1.9tdi 110km ew ibiza chodź ze ibiza trochę malutka
seat leon ewentualnie toledo 1.9tdi 110km
skoda octavia również tdi 110km
i jeszcze vw golf IV 1.9tdi 110km ew 115km (za 115konną wersją przemawia 6biegowa skrzynia gdyż podróżną prędkośc z reguły mam 140-160km/h tak więc zawsze to trochę niższe obroty)
Jestem jeszcze dośc młody i ww samochodach właśnie się widzę i czekam na propozycje wasze innych samochodów tego typu,ale pojawia się dyremat... cenie sobie również komfort jazdy i tu wchodziła by w rolę skrzynia automatyczna , jeździłem automatem fajna sprawa ale nigdy nie miałem go w dłuższym użytkowaniu co do samochodów w automacie:
BMW E39 523i chodź że nie przepadam za benzyną ale tutaj bym się na nią zdecydował bo raczej na 530D za mały fundusz tylko jak sobie radzi 170km z BMW bo jeździłem 2L 150km to jak dla mnie muł
no i VW Passat b5 1.9tdi 115km /ew 2.5tdi 150km (wiem ze nie mają najlepszej opinii chodź że jak w rodzinie była Audi a4 b6 2.5tdi 180km to problemów z nią nie było po za dwiema turbinami ale nic dziwnego auto jeździło głównie po autostradzie a nie było nigdy odczekiwane przed jej zgaszeniem)
Po za tym jakieś inne auta komfortowe w automacie czekam na propozycje (muszą byc dośc dynamiczne zeby w trasie było czym wyprzedzic)