15-20 tyś zł na auto . Jakie ?

16 Lip 2006, 11:02

Witam
Jako, że mam juz wyznaczony termin egzaminu na prawko zacząlem myśleć o samochodzie . Fundusz w granicach do 20 tyś zł . Wymagania ? nietsety troche bajeczne można powiedzieć tudzież oklepane - Chciałbym by bylo to autko w miare dynamiczne (młody jestem;) co nie znaczy , że poniżej 100 km mocy nie biorę pod uwagę aut, auto nieduże tj. wielkości corsy max focusa - golfa IV i oczywiście oby jak najmniej paliło (diesel?) . Ja bardzo mało wiem na ten temat więc jeśli macie jakieś propozycje i info to z chęcia poczytam . Z góry dzięki za pomoc !
Jarz
Nowicjusz

0

16 Lip 2006, 11:24

Po co mlodocianemu kierowcu aurtko za 20tyś :| na poczatek samochod tani w utrzymaniu, malo palacu i jak cos sie zepsuje lub gdziec cos sie stuknie to zeby bylo tanie w naprawie.
Nie dam CI zadnej propozycji bo nie mam rozeznania w samochodach w takim przedziale cenowym i odradzam kupna tak drogiego samochodu na poczatek, a kolejna sprawa musisz jeszcze zdac ;P
laciu
Początkujący

Miejscowość: Siepraw
0

16 Lip 2006, 11:36

laciu napisał(a):Po co mlodocianemu kierowcu aurtko za 20tyś :| na poczatek samochod tani w utrzymaniu, malo palacu

Z tego co zauważyłem to auta z "nowszymi" silnikami raczej najmniej palą, te 10 letnie racej poniżej 8 litrów / 100 nie spadają . Ja chciałbym coś ekonomicznego 5-6 litrów . Nie chcę kupować auta np za 10 tyś bo za 2 lata nie sprzedam go za 5, jai sens ? żaden . Chcę kupić autko ładne i ekonomiczne jak np. (podreślam NP) Corsa C by za np. 2-3 lata móc je sprzedać w cenie, do ktorej dokładając powiedzmy 5 tyś będę mógł kupić równie dobre autko
Jarz
Nowicjusz

0

16 Lip 2006, 13:05

ja proponuje Ci golfa 4 z silnikiem TDI,będziesz zadowolony :D
pozdro 8)
Nie ma głupich pytań tylko są głupie odpowiedzi
grzestv
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Warszawy
Auto: nie mam
0

16 Lip 2006, 13:10

Chyba jak każdy młody nad tą furą też się zastanawiam, lecz zastanawia mnie jedno - przeglądając na allegro widywałem w opisach treści typu "auto to spala 4-5 litrów/100" jest to możliwe ? oczywiście nie mam na myśli jazdy przy prędkości 70 km/h - w takim układzie bym uwierzył, ale jak w mieście sprawdza sięto auto jeśli chodzi o spalanie ? w trasie ? 120-140km/h ?
Jarz
Nowicjusz

0

16 Lip 2006, 13:13

tak te silniki są oszczędne i mało palą,ale najwięcej zależy od użytkownika auta (wiadomo o co chodzi) :lol: :lol:
pozdro 8)
grzestv
Zaawansowany
Awatar użytkownika

0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Sprawne i mocne podwozie z ESP w samochodach Opel ADAM
    Śmiały kształt modelu ADAM jest dodatkowo podkreślony przez zastosowanie dużego rozstawu kół (przednich: 1485 mm; tylnych: 1478 mm). Podwozie z rozstawem osi wynoszą-cym 2311 mm zapewnia maksymalny komfort i poziom ...

16 Lip 2006, 13:34

W takim razie może wypowie się ktoś na temat silników w tym aucie ? Jaki silnik jak sie ma do mocy i spalania ? Oczywiście diesel
Jarz
Nowicjusz

0

16 Lip 2006, 20:50

moim zdanie najlepszy będzie z silnikiem AHF lub ASV czyli 110 kucy
grzestv
Zaawansowany
Awatar użytkownika

0

17 Lip 2006, 01:46

grzestv napisał(a):moim zdanie najlepszy będzie z silnikiem AHF lub ASV czyli 110 kucy

Jak dla mnie czysta magia :shock: Możesz wyjaśnić czym one sięróżnią i co majątakiego w sobie, że je tak "zachwalasz" ?
Jarz
Nowicjusz

0

17 Lip 2006, 08:31

hmm...
jak by ci to wytłumaczyć:
to są oznaczenia kodowe silników,są to silniki o mocy 110 koni TDI na osobnej pompie wtryskowej a nie na pompowtryskiwaczach,czyli będzie taniej w eksploatacji.
pozdro 8)
grzestv
Zaawansowany
Awatar użytkownika

0

17 Lip 2006, 12:38

Ok, rozumiem . Teraz tylko powiedz mi czy tylko po mocy mogę poznać golfa IV z silnikami o jakich wyżej wspomniałeś ? Czy może jest jeszcze jakiś inny sposób . Szukając na allegro czy też na trader'ze nie trafiłem na opis, w którym właściciel napisał, iż jest to silnik <B>AHF</B> tudzież <B>ASV</B> :idea: :?:
Jarz
Nowicjusz

0

17 Lip 2006, 13:18

no musi być napisane 110 koni bo PD ma 115
grzestv
Zaawansowany
Awatar użytkownika

0

17 Lip 2006, 13:38

[link do Gratka wygasł] Wie ktos ile taki silniczek spala w miescie, na trasie i jaka ma moc ?
Jarz
Nowicjusz

0

17 Lip 2006, 17:42

Jarz napisał(a):[link do Gratka wygasł] Wie ktos ile taki silniczek spala w miescie, na trasie i jaka ma moc ?
Hm... 1.4 to jak dobrze pamietam ma moc 75KM, co do spalania to bedzie pewnie palił w granicach 6-8L/100km, ale nie polecam tego silniczka on sie dobrze sprawdza w POLO. Do GOLFA polecam 1.6, ponieważ 1.4 troche za słaby jest :(
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016
0

17 Lip 2006, 17:53

ArteK napisał(a):Hm... 1.4 to jak dobrze pamietam ma moc 75KM, co do spalania to bedzie pewnie palił w granicach 6-8L/100km, ale nie polecam tego silniczka on sie dobrze sprawdza w POLO. Do GOLFA polecam 1.6, ponieważ 1.4 troche za słaby jest :(

6-8 ? To spora różnica w prównaniu do diesla, w takim razie mysle, ze niewarto zwracac uwage na benzyne i brac tylko pod uwage diesla w tym autku.
Jarz
Nowicjusz

0