1szy własny tani ale wygodny samochód

28 Cze 2011, 11:56

Witam szukam dla siebie 1sze własnego auta, auto ma byc wygodne bardzo i przestronne.
Samochód ma być na gaz, a wyposażenie na jakim mi zależy to abs,el szyby i el lusterka reszta mało ważna.
Na samochód miesięcznie mam zamiar przeznaczać 400-500zł
na samochód chce wydać tak max 3,5-4k bo wiadomo później trzeba i tak jakieś 1-2k włożyć w niego.
Najbardziej podobają mi się bmki e34 i znalazłem taką oferte:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
troche tych wiesniackich rzeczy trzeba by sie pozbyc ale to nie problem

[link do Tablica wygasł] a tu sekwencja nawet
motoon21
Nowicjusz

28 Cze 2011, 12:53

za tą kase kupisz może e30 w dobry stanie ale napewno nie 5iątke. Generalnie to malo kasy na auto klasy średniej. (beema 525 to juz chyba premium). Za tą kase audi 80 B3? B4 moze da sie znaleść. Nissan primera p10?
ADR_92
Nowicjusz

Miejscowość: Biskupiec

28 Cze 2011, 12:56

wlaśnie myślałem nad e30 ale u mnie w woj nie ma nic zagazowanego na otomoto i tablica.pl, a moj wujek kupił tydzień temu e34 za 4k i w super stanie więc chyba da się tylko trzeba poszukać tak i sie wydaje
motoon21
Nowicjusz

28 Cze 2011, 13:43

Miesięczne na auto chcesz przeznaczyć 500zł i chcesz kupić BMW?To auto będzie więcej stało jak jeżdziło.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

28 Cze 2011, 14:13

chyba na paliwo i drobiazgi wystarczy, a czesci mam ze znizka 70% i wymiane za darmo ojciec prowadzi stacje diagnostyczna
motoon21
Nowicjusz

28 Cze 2011, 16:26

a ta 3jka [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
OC i przegląd już jest na rok więc z tysiąc zaoszczędzam co tą kasę mogę włożyć w jakieś drobne naprawy.

że 1.6 demonem prędkości nie jest to ja wiem, ale czy to chodzi o to by wyprzedzać każdy samochód czy jechać wygodnie i cieszyć się jazdą?
motoon21
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota FT-1 - koncepcyjne dwudrzwiowe coupe klasy GT
    Podobno Akio Toyoda, prezydent Toyoty i entuzjasta sportowych samochodów, po raz pierwszy zetknął się z FT-1, kiedy projektanci z amerykańskiego studia Toyoty Calty Design posadzili go do gry Gran Turismo. Toyoda był ...

28 Cze 2011, 16:50

To już padlina musi być,za 3tys można sobie kupić E30 a nie E36.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

28 Cze 2011, 17:14

Przy autach do 5000 zł musisz bardzo dobrze wybrać. Takie samochody to już często ledwo jeżdżący złom i można straszliwie się wkopać. Nie będę zbyt oryginalny ale ja bym polecał jakiegoś japońca. W latach 90' robili naprawdę dobre fury...
kamilderen
Nowicjusz

Miejscowość: mazowsze

28 Cze 2011, 17:26

Czy naprawde musi to być BMW? Przecież jest tyle innych samochodów przedziale cenowym 4-5 tyś zł. To będzie jeżdżącą skarbonką,plus koszty za paliwo. Wg mnie jest to nieopłacalne.
Bopss
Nowicjusz

Miejscowość: Suwałki

28 Cze 2011, 19:28

przez 2 lata użytkowałem brata e32 i super mi się jeździło, jak się przesiadłem na nowszego passata ojca już mi się mniej podobało i dlatego chciałbym bmke.
motoon21
Nowicjusz

28 Cze 2011, 20:21

motoon21 napisał(a):przez 2 lata użytkowałem brata e32 i super mi się jeździło, jak się przesiadłem na nowszego passata ojca już mi się mniej podobało i dlatego chciałbym bmke.

ok. fajnie ze podobala ci sie bmw... ale nie bardzo cie na nia stac. a to co mozesz kupic to juz jedzie w kierunku szrotu. oczywiscie mozesz trafic bmw jezdzona przez dziadka lekarza z 1943 roku, tylko do kosciola... ale taki samochod jest jak YETI - wszyscy o nim gadaja a nikt nie widzial.

pozdr
viwaldi
viwaldi

28 Cze 2011, 20:33

z tym e30 to dałoby się coś znaleźć?
motoon21
Nowicjusz

28 Cze 2011, 22:02

Owszem,każdy powie że ciężko może być ale znam pewną osobe która tego doświadczyła,kupiła pierwszą lepszą E30 za 1500zł,ja pomyślałem napewno jakiś szrot,taa dopóki jej nie zobaczyłem,auto wizualnie i technicznie w db stanie ;o
Barol
Awatar użytkownika

29 Cze 2011, 06:05

barol91 napisał(a):Owszem,każdy powie że ciężko może być ale znam pewną osobe która tego doświadczyła,kupiła pierwszą lepszą E30 za 1500zł,ja pomyślałem napewno jakiś szrot,taa dopóki jej nie zobaczyłem,auto wizualnie i technicznie w db stanie ;o

wypadek przy pracy. to tylko wyjatek potwierdzajacy regule.
viwaldi

29 Cze 2011, 06:48

Można kupić szrot za 10tys i za 1tys, a tak samo można kupić dobry za 1,5 i do dupy za 10tys.
Drogie to nie znaczy dobre tak samo jak tanie nie znaczy złe.
Znam wiele takich przypadków więc chciałbym byście oceniali wygląd w których miejscach malowana itp nie zwracając uwagi na cene.
motoon21
Nowicjusz