REKLAMA
Witam.
Jeżdzę Audi TTS z DSG z 2011 roku. Generalnie bardzo lubię ten samochod oraz nie brakuje mi mocy. Mimo wszystko zaczęło mi w czymś czegoś brakować. Chciałbym spróbować wydobyć z niego bardziej sportowy dźwięk.
W poprzednim samochodzie miałem zmieniony układ wydechowy i było głośno, bardzo głośno i fajnie. Jednak nie zawsze fajnie. Dłuższa trasa była męcząca, a późne powroty do domu kończyły się budzeniem rodziny i całego osiedla.
Nie chcę wydawać wiele pieniędzy na układy wydechowe z klapami.
Chciałbym, aby samochód był bardzo, świadomie mówiąc, bardzo głośny, co z turbinką i piardem DSG może dać fajny efekt.
Co myslicie o przepustnicy elektrycznej czy na anglojęzycznych forach znanym jak cut out. Montaż przepustnicy przed środkowym tłumikiem. Gdy klapka jest otwarta musi być bardzo głośno, jest to przelot i nawet chyba glośniejszy, bo brak tłumienia rury, a gdy chcę na spokojnie zamykam klapę i jest seryjnie. Też nie jest to cicho biorąc pod uwagę seryjnie miły wydech w TTS.
Pytanie zasadnicze. Czy jest to zdrowe? Czy może coś się wydarzyć? Czytałem, że nawet może być mała zwyżka mocy. Nie interesują mnie kwestie zabrania dowodu, mandatu czy z tych kryteriów.
Podrawiam