2-3 -letnie do 50-60 tys.

19 Paź 2009, 15:08

Witam!

Obecnie mam Fiata Bravo 1.2 16V rocznik'99. Mam go od nowosci, kupiony w salonie, jeszcze folia na progach :) Przebieg niecale 100.000km.

Chcialem teraz kupic jakies uzywane, bo przekonalem sie, ze nowe nie warto kupowac.
Cena jaka moge przeznaczyc to ok. 50-60 tys.

Wstepnie myslalem o Audi A6 ale wiele zlego slyszalem o zawieszeniu, ponoc jest za slabe na nasze drogi.

Prosze zatem Was, znawcow tematu o jakies sugesie.
Za czym mam sie rozgladac?

Z gory dzieki!
Pozdr.
Ostatnio edytowany przez limonek 19 Paź 2009, 16:28, edytowano w sumie 2 razy
limonek
Nowicjusz

Miejscowość: Kłodzko

19 Paź 2009, 16:24

to może stare bravo zamień na nowe? dostaniesz je taniej niż 50 tys. zawsze to jakas kaska w kieszeni a auto tez niczego sobie a jesli nie to ja od siebie dorzucam bmw e90
matttias1234
Zaawansowany

Miejscowość: Dolnyśląsk

19 Paź 2009, 16:30

Nie chce juz Fiata!
Mialem 126p,127(bardzo dobre auto) i dlatego wybralem Bravo:)

Przegladam wlasnie motoallegro [link do oferty na Allegro wygasł]

ta e90 jest super!
limonek
Nowicjusz

19 Paź 2009, 17:39

Może honda accord?
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

19 Paź 2009, 17:46

limonek napisał(a):Witam!

Obecnie mam Fiata Bravo 1.2 16V rocznik'99. Mam go od nowosci, kupiony w salonie, jeszcze folia na progach :) Przebieg niecale 100.000km.

Chcialem teraz kupic jakies uzywane, bo przekonalem sie, ze nowe nie warto kupowac.
Cena jaka moge przeznaczyc to ok. 50-60 tys.

Wstepnie myslalem o Audi A6 ale wiele zlego slyszalem o zawieszeniu, ponoc jest za slabe na nasze drogi.

Prosze zatem Was, znawcow tematu o jakies sugesie.
Za czym mam sie rozgladac?

Z gory dzieki!
Pozdr.

Audi A6 ma aluminiowe wahacze i niektórzy "znawcy" odradzają ten samochód (choć z własnego doświadczenia wiem że nie ma z nimi większych problemów), ja powiem szczerze że za te pieniądze nie kupisz modelu A6 05> a jeśli już coś znajdziesz to będzie w wyposażeniu dość ubogim. Audi modele 05>07 wypuszczało w silnikach 2.0 tdi 2.7 tdi i 3.0 Tdi, wszystkie są na pompowtryskiwachach które po pewnym czasie odmawiają posłuszeństwa a koszt jednego to około 3000zł w ASO, lepiej za te pieniądze kupić A4 które będzie lepiej wyposażone (z silnikiem TDI-CR czyli wtryskiem typu common rail jest cichy i nie ma z nim problemów) Z tym samym silnikiem możesz kupić też passata b6 w highline czyli ze wszystkim :)

Pozdrawiam
arielwrx
Nowicjusz

Miejscowość: Gliwice

19 Paź 2009, 18:00

A może taka Alfa?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

40-lecie Renault w Formule 1
    Renault informuje, że w ten weekend, w ramach Grand Prix Monako, uroczyście rozpocznie obchody 40 rocznicy zaangażowania marki w wyścigi Formuły 1. Renault rozpoczęło przygodę z Formułą 1 wraz z udziałem kierowcy Jean-Pierre ...

19 Paź 2009, 18:16

Ta alfa to bardzo dobra propozycja. Jest oryginalnym autem i wygląd ma terz super ergonomia bez zarzutu a silniki są świetne choć nie mówie że bezawaryjne. Alfa miała bardzo dobre wyposażenie a powyższe bmw choć naptawde dobre to zabardzo dużo w wyposażeniu nie miała. Amoże myślałeś o a4?? to też dobre auto. A jak byś się uparł to dobrał byś dobrą bejce 5 pozdro... :mrgreen:
M PoweR... BMW!!!
M5
Początkujący

Miejscowość: Police

19 Paź 2009, 18:26

Kurde...im wiecej czytam tym mniej wiem i wybor robi sie coraz trudniejszy ;/

Co do E60 to tez jest OK!

Ps. Za duzy wybor aut niestety. NIe podejrzewalem, ze wybor auta bedzie takim dla mnie problemem :(
limonek
Nowicjusz

19 Paź 2009, 19:06

Ciężko przeskoczyć takie BMW E90. Mozna np. zaproponować Mazdę 6, Volvo S40/60, itd. Tylko, że to nie będzie to samo co BMW. Ewentualnie Mercedes C-klasa.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

20 Paź 2009, 16:04

limonek napisał(a):Kurde...im wiecej czytam tym mniej wiem i wybor robi sie coraz trudniejszy ;/

Co do E60 to tez jest OK!

Ps. Za duzy wybor aut niestety. NIe podejrzewalem, ze wybor auta bedzie takim dla mnie problemem :(

Może upusty, które są teraz we Fiacie bardziej Cię przekonają do kupna Fiata ponownie. Fiat wyprzedaje teraz samochody rocznika 2009. Promocje sięgają aż do 20 tys zł. Promocje dotyczą wielu modeli, więcej informacji na ---
Ostatnio edytowany przez Judyta F, 21 Paź 2009, 00:24, edytowano w sumie 1 raz
Judyta F
Nowicjusz

Miejscowość: warszawa

20 Paź 2009, 18:25

Judyta F napisał(a):Może upusty, które są teraz we Fiacie bardziej Cię przekonają do kupna Fiata ponownie. Fiat wyprzedaje teraz samochody rocznika 2009. Promocje sięgają aż do 20 tys zł. Promocje dotyczą wielu modeli, więcej informacji na : http://www.fiat.pl/index.php?pid=7 .

Chcesz dowiedzieć się więcej o wyprzedaży Fiata – napisz.

Mam dziwne wrażenie, że jesteś handlowcem Fiata.

Za 60 tys. zł to możesz mu pewnie zaproponować Bravo, a na Bravo jest raptem 6 tys. zł zniżki, a nie 20.
Zatem proszę bez oszustwa z reklam przynajmniej tutaj na forum, OK?
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika