22tys,duzo typow i wielka nie waiadoma co brac

30 Cze 2011, 19:12

witam
do konca lipca musze kupic autko mam na ten cel 22 tys ale ewentualnie jestem w stanie dorzucic ze 2 tys.wymagania:manual.sedan lub chacback malo awaryjny w miare mocny i malopaliwozerny(koszt 100km max 40zl)
moje typy

-vectra c podoba mi sie chacback mysle nad 2.2benzynka i zagazowac dziada, 2.2dti wydaje mi sie troche slaby ana 1.9cdti chyba nie starczy 22 tys
-A4 B6 super autko bralbym obojetnie z jakim motorem jesli bym znalazl mieszczace sie w moim funduszu
-e46 mysle nad 323 ale nad 330d tez bym sie zastanowil
-toledo II 1.9tdi arl 150KM chociaz nie mam pojecia jak sie zpisuja te motory
-passat b5 fl
z gory dziekuje za wszystkie porady
adolf206
Początkujący

Miejscowość: wieruszów

30 Cze 2011, 22:04

Vectra 2.2 DTI wcale tak źle nie jeździ. Lepiej niż 1.8 w benzynie !
330d pali ponad 9l na 100km, więc w 40zł będziesz miał się ciężko zamknąć. Po za tym koszty eksploatacji 3.0d do najtańszych nie należą, no chyba że masz kasę to okej.
Oczywiście radość z jazdy to już swoją drogą, ale 22 000zł na 3.0d może być mało, więc odpuść.
Na twoim miejscu szukałbym:
AR 156 po lifcie [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Albo Lancie tez bardzo dobry samochód:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Retro Motor Show 2022 - najpiękniejsza edycja
    Najpiękniejsza edycja Retro Motor Show za nami! Trzy wyjątkowe dni pod hasłem zabytkowej motoryzacji przyciągnęły na teren Międzynarodowych Targów Poznańskich 29.733 zwiedzających. Rekordowa ekspozycjaNajlepsi z najlepszychWytoczono ...
    Poznań Motor Show 2019
    Prestiżowe i zarazem jedne z największych w Europie. Obecne w portfolio Międzynarodowych Targów Poznańskich od 1992 roku, zwane przez znawców świata motoryzacyjnego Małą Genewą, czyli targi Poznań Motor Show ...