25 tys - szukam młodego, miejskiego samochodu!

18 Gru 2011, 13:02

Witam wszystkich!
Szukam samochodu do ok 25 tys zł. Interesują mnie średnie miejskie auta. Zależy mi na tym żeby samochód był dość młody (max 4 lata). Na chwilę obecną znalazłem skode fabie II, seata ibize III, opla astre III. Samochodem będę jeździł głównie w mieście, a co weekend jedna większa wycieczka, więc przebiegi nie będą jakieś ogromne. Wybrać benzynę czy olej?
Co mi możecie polecić? Czekam na wasze propozycje.

Pozdrawiam.
michxxx
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001

18 Gru 2011, 17:26

W tem trybie poruszania się bardziej bym chyba się nad benzynką zastanawiał, bo po mieście jest lepsza benzynka. Polecam Ci z tej cenie Polo IV FL w 1.4 16V 75/100KM albo 1.4 80KM. Silnik spokojnie dawał by sobie rady w mieście a na trasie też bo to jest dość lekkie autko. Odradzam silnik 1.2 - niesamowity muł tym bardziej że czasem chcesz w trase nim jechać.
maciek1203
Aktywny

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Tarnobrzeg
Auto: Hyundai Pony
Silnik: 1.5 83KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1991

19 Gru 2011, 17:10

Polo IV FL - ok, na pewno dopisze go do listy ;) Fajny samochód, chociaż nie będę ukrywał że najbardziej podoba mi sie design najnowszego polo, zdaje się z 2009/2010 roku, ale gdyby nie ta cena...

Co myślicie o tych fabii lub ibizie? Może macie jakieś inne propozycje?
michxxx
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001

19 Gru 2011, 19:39

Fabia i Ibiza to prawie to samo co polo tylko inny wygląd a tak to silniki itp to prawie to samo. Ja bym został na twoim miejscu przy Polo FL
maciek1203
Aktywny

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Tarnobrzeg
Auto: Hyundai Pony
Silnik: 1.5 83KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1991
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego kierowcy ignorują znaki drogowe?
    Według informacji płynących z Komendy Głównej Policji najczęściej wystawiane mandaty dotyczą przekraczania dozwolonej prędkości oraz za wykroczenie względem pieszych. Najnowsze badania pokazały, że prowadzący pojazdy ...
    Kupno nowych opon. Wybór sercem czy rozumem?
    Dobre ogumienie to takie, które dzięki swoim parametrom umożliwia właściwe prowadzenie pojazdu oraz zapewnia skróconą drogę hamowania. Jak poznać takie produkty planując jego zakup? Czego unikać? Na co zwrócić ...