Właściciel twierdzi że cała blacha jest bez rdzy ale mówi wahacze są pordzewiałe...chyba to standard bo w Toyocie mojej jak i szwagra tak samo wahacze zardzewiałe. Kurde nie znam tego auta nie wiem o co pytac
[link do oferty na Olx wygasł] ta oferta jeszcze mi nie daje spać. Oglądałem to auto tydzień temu. Skrzynia aksamit silnik również. Do wymiany pasek rozrzadu. Trochę mnie tylko ktoś nastraszył odnośnie regulacji luzu zaworowego bo tam szklanki są. Badałem auto miernikiem faktycznie jest oryginalny lakier. Co prawda nie patrzyłem jeszcze pod spód i nie wiem czego się mogę spodziewać...czy czasem silnik nie zarzygany olejem. Pod uwagę zacząłem brać jeszcze AUDI A6 C6...
W rx 300 z tego co pamiętam są płytki do reg.zaworów są tanie i nie ma znimi problemu. Zaleca się kontrole co 100tyś.km.ale ogólnie ten silnik jest mistrzostwem bezawaryjności. Trochę inne v6 niż europejska konkurencja. 2,4 nie ma problemów i nie wszędzie miał d4 który był jego problemem.
Koniec ruletki podczas zakupu aut używanych - bezpieczna zmiana auta AutoDNA przygotowało obszerną publikację poruszającą problem transparentności rynku motoryzacyjnego. Składają się na niego zarówno oferty kupna-sprzedaży pojazdów, jak i zachowania uczestników tego rynku. ...
Hmmm z tego co się zdążyłem oczytać to 2.0 i 2.4 były tylko na wtrysku bezpośrednim a 2.0 jest oznaczony jako vvti a nie D4 tak w zasadzie to D4 tylko dlatego że nie da się gazu zamontowac? Czy jakieś inne problemy są z nim?
Aven verso 2,0 ma mpi, aven sedan 2,0 ma d4, rav4 mk2 2,0 ma mpi, even 2,4 ma d4, previa/camry 2,4 ma mpi. Oznaczenie vvti jest we wszystkich pb z vvti dokładany jest tylko napis na osłonie silnika d4. Obecnie jest już następna generacja d4s.
Kurde jakbyś wykrakał z czekiem od sondy na następny dzień się zapalił. Spoko podobno to od różnej jakości paliwa. Z tym spalaniem to nie tak tragicznie. Wracając trasa szybkiego ruchu nastawiłem tempomat na 110km/h i komp wskazywał chwilowe spalanie na poziomie 8,5l. Szczerze jakąś Dziwno fajna tą skrzynia bo jadąc właśnie te 110 mam na obrotów 2250 per min. Ogólnie jesteśmy mocno zdziwieni albowiem w cenie jesteśmy objęci jakimś programem serwisowym. Mam czekać na telefon bo będą mnie wzywać na jakiś serwis...coś tam będą wymieniać...uważam że dokonałem dobrego zakupu.
legler napisał(a):Kurde jakbyś wykrakał z czekiem od sondy
Spokojnie wyskoczy im błąd jednej z sondek nie pamiętam ile ich było ale chyba 4ery i wiem że non stop sypały błędami. Muszę się dowiedzieć ale temat załatwiały emulatory. Ze spalaniem nie wiem dokładnie bo nie tankowałem pod korek ale było w/g mnie spore co potwierdzał kolega stały użytkownik tego auta.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.