[E60] 3.0d Problem z układem wspomagania

27 Wrz 2018, 17:08

Witam, z powodu wyczuwalnych stuków oraz luzów na listwie zębatej w maglownicy zdecydowałem się wymienić ją na regenerowaną. Po założeniu borykałem się z pierwszym problem, który wkońcu udało mi się rozwiązać. Mianowicie bezpośrednio po wymianie gdy tylko silnik się nagrzał zawór w pompie wspomagania odcinał ciśnienie, i co lepsze działo się tak na trzech pompach. Dopiero wymiana na czwartą załatwiła sprawę. Teraz gdy już wspomagania nie odcina mam inny problem dotyczący tarcia/ocierania gdzieś w okolicy maglownicy. Oczywiście wsadzałem dwie maglownice co prawda z tej samem regeneracji i ten sam efekt w tym samym momencie kręcenia kierownicą. Dodam, że problem występuje tylko przy kręceniu w lewo dokładniej przy kontrze. Gdy koła skręcone są w prawą stronę problem występuje ale jest ledwo wyczuwalny. Dodaję filmik, na którym słychać ten dźwięk. Wibracje wychodzą z okolic maglownicy, czuć je bardzo na lewym kole, drążkach oraz stabilizatorze.
Moje autko : BMW E61 3.0d 197ps Automat z 2009r.

Dodaję filmik:

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

LukaszM57
Obserwowany

23 Paź 2018, 09:39

Jesteś pewien, że regenerowana pompa to dobry pomysł? Może sprawę załatwiłaby nowa na gwarancji,s druga kwestia: czy podłączałeś auto pod komputer celem diagnostyki błędów?
MotoSzef
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    BMW Zagato Roadster 2012
    BMW Zagato Roadster to eleganckie wcielenie BMW Zagato Coupé, Koncept jest niezwykle trójwymiarowy, szeroki i odznacza się masywnie wyprofilowanym przodem. Przednia sekcja została dynamicznie pochylona i osadzona ...