Marxxx napisał(a):Ale czy posiadasz lub któryś z kolegów jakieś informacje na temat samej jednostki? Chodziło by mi raczej nie o informacje z innych for, a raczej z opinii znajomego, który takie cacko miał lub mechanika, który ma/miał styczność z takowym autem.
O którą jednostkę Ci chodzi V8 czy V6 3,5...???
Jeździłem sporo a8 d3 4,2 tdi (kolegi) auto potem odkupił mój inny kolega i... spalanie do mojego obecnego V8 takie samo, przyśpieszenie tdi ma lepsze, serwis hmmm po 100tyś.km. w aso Wawa 26k czyli połowa wartości lexa gs mk3 V8. Kolega zrezygnował z naprawo serwisu i zrobiliśmy wszystko poza aso za 6k chociaż dodatkowo poleciała pompa wspomagania i maglownica za następne 2,5k.
Ogólnie 4,2tdi sama jazdą jest super ale i tak kasa potrzebna do serwisu i ewentualnych napraw w żaden sposób nie rekompensuje przyjemności z jazdy.
Co do silnika 3,5 V6 jest trwały, nie ma wad chociaż trafiają się przypadki zepsucia bębna VVTi po 150-200tyś.km. Jedni twierdzą że to wina oleju a inni że jest kiepska jakość tej cząstki... pocieszające jest to że naprawa tego kosztuje i tak mniej niż przygoda z dieslem.
Is350 bardzo dobrze jedzie, ma fajną skrzynkę i jest szybki jak na tylko 300km, miałem okazję zobaczyć jak się spisuje na torze i jestem pod wrażeniem...
Wada to ze dostępność tych aut jest zerowa i tylko z usa... a jak się pojawiają sa w dobrym stanie to znikają w ciągu kilku dni.
Jak masz tylko 60k a potrzebujesz coś z górnej półki zainteresuj się gs430 mk3 ponieważ posiada silnik UZ ostatni wypust, jest to najoszczędniejsza V8 na rynku z parametrami raczej mało spotykanymi jak na tą pojemność, serwis mk3 jest na względnie tanim poziomie, nie posiada wad... są słuchy że przy 150tyś.km. siadają tylne amory... no i chyba ważna sprawą jest to że nie traci dużo na wartości ...