Cześć!
rozglądam się za samochodem który zastąpi moją 20 letnią Vectrę
![Uśmiechnięty :)]()
Szukam czegoś podobnego, tylko lepszego
![Szczęśliwy :D]()
Moje wymagania:
Nadwozie: sedan lub hatchback z przyzwoitym bagażnikiem, aby dało się w 4 osoby spakować na wakacje.
Moc: przynajmniej ~125 kucyków, więcej nie pogardzę, ale z rozsądnym spalaniem, mieszczącym się w moich granicach
Silnik: benzynowy do gazu, lub oszczędny
Spalanie: MAX do 12 litrów gazu lub 7 litrów benzyny(jeżeli gaz odpada w danym silniku)
Skrzynia: myślę nad automatem, bo moja codzienna droga do pracy to przeważnie 15-30 km/h na trasie w korku,.. Więc manual trochę jednak męczy w takiej trasie.
Wyposażenie: na pewno przynajmniej fajne nagłośnienie, ogólnie lubię "bajery", super by było mieć bluetooth(tu nawet bardzo fajnie, bo w aucie słucham muzyki tylko i wyłącznie z telefonu, aktualnie po kablu i mi trochę to przeszkadza), el. szyby, lusterka, podgrzewana szyba przednia, czujnik deszczu, zmierzchu, dostęp bez kluczykowy, i inne
![Szczęśliwy :D]()
Awaryjność: tu zależy mi oczywiście na jak najpewniejszym samochodzie, jak najmniej awaryjnym, wolę trochę większe koszty(lecz bez przesady oczywiście) eksploatacji kosztem mniejszej awaryjności.
Ogólnie: chcę dobrze wyciszone, komfortowe auto, dostarczające frajdę z jazdy, bo lubię po prostu jeździć i cieszyć się samą jazdą. Najczęściej jeżdżę w mieście, ale kilka razy w miesiącu także wyjeżdżam w trasę gdzieś na weekend, raz 100, raz 300 km, więc zależy mi też na komforcie w trasie, czyli dobrym wyciszeniu i fajnym dźwięku muzyki. A i dosyć dużą wagę przykuwam do wyglądu i wykończenia auta.
Modele jakie mi się rzuciły w oczy to: Audi A4, Mitsubishi Lancer, CITROEN C5, Skoda Superb
Wiem że wymagania są ogromne i szukam ideału w nie odpowiedniej cenie, ale po prostu szukam czegoś co spełni je jak w największym stopniu i zdaję sobie sprawę że nie znajdę czegoś co będzie w tym budżecie idealne, ale chcę wiedzieć na jaki kompromis w jakim modelu musiałbym iść