321 Sprzedane

01 Lut 2021, 17:43

Korzystał ktoś z tego 321Sprzedane ? Wycenili mi moje F31 na 31-38 tys z przebiegiem prawie 400 tys i chętnie za tyle sprzedam, pytanie czy ktoś korzystał i czy nie zaniżają jeszcze z tej wyceny online? Co do stanu auta nie mogę się do niczego przyczepić
milo88
Początkujący

Prawo jazdy: 04 04 2011
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Mazda 6 GG
Silnik: 1.8 120KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

01 Lut 2021, 18:38

Wycena on line zawsze jest dużo wyższa bo to zachęca klienta który chce sprzedać żeby do nich pojechał. Póżniej okazuje się że nie mogą zapłacić tego co oferowali online.
Nie raz już słyszałem ze ktoś oferuje przez net dobrą cenę a na miejscu okazuje się że trzeba jeszcze odjąć od tego co było oferowane jakieś 30% albo i więcej :)

Jak sprzedasz to pogadamy ale najpierw do nich pojedź i zobacz co będzie :mrgreen: kiedyś coś takiego oferowało chyba AAAuto wycena online ciekawa, a na miejscu co innego :)
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

03 Kwi 2021, 13:21

Kilka aut wyceniłem...Ceny na poziomie 60% wartości . Za granicą nie da się czasami kupić w takiej cenie samochodu. To jest sprzedaż dla desperatów.
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

29 Wrz 2021, 17:33

Na swojej stronie mają pełno opinii zadowolonych klientów :) ciekawe jak to się ma do rzeczywistości. Chętnie bym się dowiedział jak to wygląda w jakimś konkretnym przypadku.

Jest to usługa otomoto jak widać po wejściu na ich stronę czyli należy do tej samej grupy OLX.

Tak trochę prześledziłem internet i była wcześniej też firma która oferowała coś takiego jak odkup samochodów po rzetelnej wycenie było to chyba anyCars i opinie mieli kiepskie. Ludzie liczą że to co usłyszą przez telefon lub zobaczą w wycenie w online sprawdzi się na miejscu :no:

Jest jeszcze coś podobnego jak kupimytwojsamochod.pl czy właśnie AAAAuto z taką wyceną.

Moim zdaniem mając dobry samochód nie powinniśmy mieć problemu ze sprzedażą i nie warto zwracać sobie głowy takimi propozycjami.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...