330i vs a5 45 tfsi do 250k

Dzisiaj, 01:41

Witam.

Poszukuje auta do 250k a mój wybór został zawężony do dwóch modeli - bmw 330i oraz audi a5 45 tfsi. Jeździłem jednym i drugim. Jedno i drugie ma swoje mocne i słabsze strony przez co trudno mi podjąć finalną decyzję. Na chwilę obecną skupiam się bardziej ku BMW ze względu na lepsze wykończenie. Audi jednak ma za dużo tego vaga w sobie.

Szukam informacji odnośnie silników oraz kosztów utrzymania jednego i drugiego. O b48 słyszałem raczej dobre rzeczy, ludzie go chwalą. Odnośnie audi, podobno lubi pić olej co swojego czasu było sporą usterką, którą NIBY poprawili po 2k13.

Auto prawdopodobnie zakupie w programie aut używanych, 1-2 latek z niskim przebiegiem
b0mper
Obserwowany

Dzisiaj, 02:06

b0mper napisał(a):Odnośnie audi, podobno lubi pić olej co swojego czasu było sporą usterką,

Tak w Audi A4 B8 15 lat temu...
Ogólnie widać że napalony jestes na BMW bo wnętrze jak w Bentley i silnik prawie jak 2JZ
W sumie przy takich kwotach wybierz to co Ci się bardziej podoba.
Trevor
Zaawansowany

Prawo jazdy: 09 10 2008
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: Volkswagen Golf 7 R
Silnik: 2,0 TSI
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2017
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus ES po tuningu TRD
    Nowy Lexus ES zadebiutował oficjalnie dopiero pół roku temu, a japoński oddział Toyota Racing Development przygotował już kilka interesujących elementów pozwalających na zarówno optyczny, jak i mechaniczny ...