Nowy samochód - SUV segment B, Okolice 120k zł - T-roc / HRV ?

Dzisiaj, 13:45

Dzień dobry, stoję przed wyborem samochodu - celuje w mniejszy SUV segment B. 2 dzieci na pokładzie więc tutaj potrzebny samochód praktyczny, z w miarę nie małym bagaznikiem oraz nie duży (łatwość w parkowaniu pod blokiem). Z żoną najpierw szukaliśmy w segmencie C, coś pokroju Kuga / Qashqai - oglądaliśmy i jeździliśmy ale nic nie przypadło nam do gustu. No i ceny to ~140-150k w górę raczej.

Przypadkiem napotkaliśmy VW T-roc, ogólnie bardzo dobre wrażenie na nas wywarł, jeździliśmy nim. Na ten moment zastanawiamy się nad:

- T-roc, wersja z automatem i średnie wyposażenie ~120k zł - bagażnik jak na swoją klasę jeden z większych (większy od niejednych w segmencie C)
- Honda HRV - wersja z automatem najniższe wyposażenie (chociaż nie jest biedne) - ~120k zł. Ogólnie mieliśmy starszą wersje HRV i ja jestem zakochany w nowszej HRV ale ubolewam że bagaznik jest mały przy tych gabarytach, żona nie chce za bardzo :/

Myśleliśmy jeszcze nad Yaris Cross, ale tam bagażnik też poniżej 400l.
Ktoś coś poleci jeszcze nad czym mozna by się zastanowić ?
hrvhonda
Nowicjusz

Dzisiaj, 15:15

Yaris Cross to taki klasyk w tym budżecie i przy takim wyborze, trwały, dobry. Natomiast najprzyjemniejsza jazda to T-roc i zapewne też lepiej wyciszony, lepsze materiały

Ja bym między nimi się zastanawiał
Trevor
Zaawansowany

Prawo jazdy: 09 10 2008
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: Volkswagen Golf 7 R
Silnik: 2,0 TSI
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2017
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

GT86 – Toyota, która kocha jazdę bokiem
    Przepis na klasyczne sportowe coupé jest od lat niezmienny i bajecznie prosty. Bierzemy dwudrzwiowe nadwozie o opływowym, smukłym kształcie, w jego przedniej części umieszczamy silnik, a siłę napędową kierujemy na ...