3500 zł na pierwsze auto który wariant najlepszy ?

19 Mar 2010, 16:11

Za 3500zł spokojnie znajdziesz Uno z rocznika 1999 a nawet 2000,wprawdzie większość z nich będzie juz pewnie po remoncie blachy ale znowu nie przesadzajmy że tym sie jezdzic nie da bo u mnie też było Uno,zaczeło rdzywieć to jeszcze troche u nas pojeżdziło a potem ojciec zdecydował sie go zamienić.Tutaj dość zadbane Uno,ktoś pewnie zaraz napisze że bite czy coś ale Uno tak ma,wiem z doświadczenia zresztą nie tylko mojego.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

21 Mar 2010, 13:07

No ładne i nawet nie daleko mnie ;) a co powiecie na tego golfa wizulanie wydaje sie byc całkiem całkiem ;) [link do oferty na Allegro wygasł] tylko nie wiem czy na 5 fotce przy reflektorze nie jest krzywo blacha hmm moze mi sie tylko zdaje
hoster01
Nowicjusz

Miejscowość: katowice

21 Mar 2010, 13:12

W dzisiejszych czasach ciężko o nie bitego Golfa II ale ten z linku jeszcze jako tako wygląda.

Wcześniej pisałem na szybko i zapomniałem wszystkiego napisać,ten Golf II z linku wygląda na zadbanego,silnik 1.3 z tego co mi wiadomo jest ciężki do zajechania,kumpel takim śmiga już drugi rok i jest bardzo zadowolony,a cena tego z linku okazyjna.
Barol
Awatar użytkownika

21 Mar 2010, 18:14

hoster01 napisał(a): nie wiem czy na 5 fotce przy reflektorze nie jest krzywo blacha hmm moze mi sie tylko zdaje
Jest ale nie ma co liczyć, że kupisz 20 letni samochód który nie miał nigdy wypadku. Jeśli nawet ktoś by taki posiadał to by nie oddał go za 3000zł. Ten golf z linku prezentuje się bardzo ładnie, można go obejrzeć. Na zdjęciach widzę tylko krzywo spasowaną maskę przy reflektorze i poobijany tylny zderzak z prawej strony. Jak na auto w tym wieku i cenie nie ma co wybrzydzać.
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

22 Mar 2010, 16:34

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] a ten ? 4 lata starszy ale fajnie bo ma gaz tez wyglada interesująco
hoster01
Nowicjusz

22 Mar 2010, 16:45

No ten mi sie lepiej podoba niż tamten :mrgreen: możesz sie nim śmiało interesować moim zdaniem.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

22 Mar 2010, 21:26

A jeszcze mam pytanie bo na silnikach sie nie znam bo wyczytałem że jest gaźnik i wtrysk jaka jest różnica czy jeden jest jakis gorszy od drugiego czy cos ?
hoster01
Nowicjusz

22 Mar 2010, 21:33

Wtrysk generalnie jest lepszy, chociaż nie we wszystkich zastosowaniach. Wtrysk jest sterowany komputerowo, ogranicza to zużycie paliwa i podnosi niekiedy sprawność silnika. Gaźnik działa na podstawowych prawach fizyki, wymaga przeglądu co jakiś czas. Zdecydowana większość popularnych aut na przełomie lat 80/90 miała już wtrysk.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

22 Mar 2010, 23:08

Do kolegi który chce kupić golfa.
Na twoim miejscu brałbym pod uwagę też 80-tkę komfort jazdy znacznie lepszy niż w golfie,auto cichsze,więcej przestrzeni wewnątrz dodatkowy atut ocynk,w audice mają te same silniki vw ja w swoim dosłownie nic nie robię a auto pyka :wink: a mam na budziku już ponad 350000 i dalej chce ze mną jeżdzić :wink: tylko jakbym miał kupywać kolejną audicę brałbym silnik 1.6 TD znacznie więcej kucyków. :lol:

Ale ostateczny wybór należy do ciebie.
Konsar008
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Północ

22 Mar 2010, 23:32

a może uniak 1.4? dobrze gra z gazem, oc nie zabije, osiągi przyzwoite (jak na nich Ci nie zależy to może podobno niezniszczalny FIRE 1.0?) a i raczej poważniejsze rzeczy się nie psują, do tego rocznik koło 98 trafisz, problemem jest rdza ale nie ma róży bez kolców i na pewno nie za ta pieniądze :D ja myślałbym może jeszcze o Renault 19 z tym, że on do małych nie należy tak jak 2 generacja (o ile się nie mylę) Rovera 200 :wink:
xsider
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

23 Mar 2010, 07:50

Wersja FIRE w Uno (1.0 45km) to taka mała torpeda ale zaraz ktoś mi napisze że porównuje do mojego malucha :roll:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

23 Mar 2010, 09:26

barol91 napisał(a):Wersja FIRE w Uno (1.0 45km) to taka mała torpeda ale zaraz ktoś mi napisze że porównuje do mojego malucha :roll:

Jakim cudem 45 km w kascie uno moze byc torpedom? Nie moze ;)
illusion
Aktywny

Miejscowość: Poznań

23 Mar 2010, 15:33

Unem też się interesuje i przeglądam aukcje cały czas. Na osiągach mi nie zależy ;) więc 1.0 by mi starczył. Audi 80 za duże będe szlifował jazde dopiero dużym mi będzie trudniej ;). Tej blachy w uno sie boje ale go nie wykluczam
hoster01
Nowicjusz

23 Mar 2010, 17:14

45km w Unie potrafi mile zaskoczyć,wiem to z własnego doświadczenia,autko z łatwością rozpędza sie nawet do 140-150km/h i to jest udowodnione.
Barol
Awatar użytkownika

23 Mar 2010, 18:26

Nie wątpię że się rozpędza do tylu, bo w dzisiejszych czasach to normalna prędkość jaką osiągnie praktycznie każde auto. Tylko trzeba wziąć pod uwagę to że zanim się rozpędzi do tylu to minie trochę czasu, a przy wyprzedzaniu da się najbardziej odczuć brak mocy.
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)