3500 zł na pierwsze auto który wariant najlepszy ?

23 Mar 2010, 20:13

Daewoo Lanos 1.6 106km vs Fiat Uno Fire 1.0 45km 0-1 ekspresówka Jaworzno-Katowice,jechałem z ojcem i z bratem a gościu sam Unem i z łatwością nas wziął a ojciec wtedy śmigał 130km/h,to gościu Unem musiał smigac napewno ze 140-150km/h i widać było że nie sprawia mu żadnych problemów wyprzedzanie.Sytuacja którą będe pamiętał jeszcze długo :wink:
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

24 Mar 2010, 17:35

Uno daje radę. Ja seicento wycisnąłem 150 km/h wersją 0,9.Uno jest żwawe i dość niezawodne, oczywiście w stosumku do ceny, tylko korozja to mega problem w tym aucie.
koczas
Aktywny

Miejscowość: centrum Polski

24 Mar 2010, 17:43

U mnie przed Lanosem było Uno z silnikiem 1.4 i nie powiem bo dość dobrze sie nim jeżdziło no ale niestety ruda to największa bolączka ale u nas przez 3lata użytkownia wogóle nie gniło (rok produkcji 1995 a trafiło do nas pod koniec 1999r i auto miało oryginalny 1lakier bez żadnej rdzy) no ale potem zaczeły sie problemy ze skrzynią biegów i wkońcu ruda wyszła to ojciec zdecydował sie go zamienić na Lanosa własnie który jeżdzi u nas do dzisiaj (od stycznia 2003r) ale to tak na marginesie :wink:
Barol
Awatar użytkownika

24 Mar 2010, 20:27

Za tą kasę jakieś audi 80 lub passat b3 nie będą złe. Wiadomo styrane i bite ale to akurat jeszcze samochody o których można powiedzieć, że "dobre bo niemieckie". Na potwierdzenie mój kumpel kupił z 1,5 roku temu audi 80 za 4 tysiące no i szału nie ma wiadomo ale jeździ i nic tam mu się nie posypało oprócz alternatora chyba.
koczas
Aktywny

Miejscowość: centrum Polski

24 Mar 2010, 21:48

koczas napisał(a):Za tą kasę jakieś audi 80 lub passat b3 nie będą złe. Wiadomo styrane i bite ale to akurat jeszcze samochody o których można powiedzieć, że "dobre bo niemieckie". Na potwierdzenie mój kumpel kupił z 1,5 roku temu audi 80 za 4 tysiące no i szału nie ma wiadomo ale jeździ i nic tam mu się nie posypało oprócz alternatora chyba.

Potwierdzam :wink:
koczas napisał(a):szału nie ma wiadomo
1.6 TD intercoler :wink:
Konsar008
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Północ

25 Mar 2010, 00:43

Prosze Cię,nie wspominaj nawet o Audi a80.. Miejmy troche szacunku do autora tematu. Za te pieniądze kup sobie golfa II lub Matiza.
Alkomaty
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wyposażenie na każdą wyprawę
    Jak przetrwać samochodową wyprawę w teren, do leśnej głuszy lub… na kemping? Jesteśmy coraz wygodniejsi i chcemy ułatwiać sobie życie. Nawet, jeśli pragniemy spędzić kilka dni jak Bear Grylls, możemy przy tym podarować ...

25 Mar 2010, 07:54

Matiz za 3500zł prosze Cie,przecież to kupa złomu bedzie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

25 Mar 2010, 10:34

Polecam uno za te pieniądze. Przy odrobinie cierpliwości w poszukiwaniach znajdziesz całkiem niezły egzemplarz. Silnik 1.0 wcale nie jest powolny ale pod warunkiem że podróżujesz sam bez obciążenia. Przy 4 osobach i niewielkiej ilości bagażu wyprzedzanie jest bardzo trudne, wiem z doświadczenia :lol:
Fuckir
fuckir
Początkujący

Miejscowość: Bydgoszcz

25 Mar 2010, 15:13

O i tu sie zgodze z wypowiedzą powyżej.Tutaj dość ładnie prezentujące sie Uno,nie którzy może powiedzą że przód był bity bo szczelina widniej no ale Uno tak ma niestety.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

25 Mar 2010, 17:47

Alkomaty napisał(a):Prosze Cię,nie wspominaj nawet o Audi a80.. Miejmy troche szacunku do autora tematu. Za te pieniądze kup sobie golfa II lub Matiza.

Matiz może tylko pomażyć :smile: kupa złomu z niego stanie się w tym wieku jeżeli oczywiście dotrwa :smile:
matiz katorga na trasę :wink:
golfa korniki lubią :mrgreen:
Konsar008
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Północ

25 Mar 2010, 18:03

Bałbym sie kupić matiza za 3 i pół koła ;D

będe szukał uniacza,golfa 2 i clio 1 (moze fiesty) ale bardziej tych trzech pierwszych. Nie pali mi sie mysle ze jak sie nie bede spieszył to znajde cos odpowiedniego ;)
hoster01
Nowicjusz

Miejscowość: katowice

25 Mar 2010, 19:16

Pośpiech złym doradzcą.
Barol
Awatar użytkownika