3500 zł na pierwsze auto który wariant najlepszy ?

18 Mar 2010, 22:16

Na auto mam 3500 zł (pierwsze). Oto typy aut który wybrałem co byście mi polecili (ewentualnie jakieś których nie ma na liście) a więc:

* Corsa b
* Kadett
* Clio l
* Fiesta mk3
* CC
* Uno
* Favorit
* Felicia
* Glof ll
* Polo ll (sport/ coupe)
* Ibiza l
* Citroen ax
* peugeot 106/205

Którymi modelami się zainteresować ewentualnie które wykluczyć ??
hoster01
Nowicjusz

Miejscowość: katowice

18 Mar 2010, 23:06

Z tej listy wybrał bym Kadett,Clio,Fiesta,CC,Uno,Favorit,Felicja,Golf,Ibiza i Polo.Dobrej Corsy B do 3500zł raczej nie znajdziesz.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

18 Mar 2010, 23:34

Do listy dodałbym Daewoo Nexię oraz Espero a także starego dobrego Poloneza z końca produkcji.
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

19 Mar 2010, 00:06

POLO 2 i IBIZA to to samo tylko buda inna wiec kwestia gustu a;e ja bym wlasnie te dwa wybral
royal
Nowicjusz

Miejscowość: Skoczów

19 Mar 2010, 06:54

KaczorLSM napisał(a):Do listy dodałbym Daewoo Nexię oraz Espero a także starego dobrego Poloneza z końca produkcji.

równiez sie do tego dołączam.
Barol
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2012

19 Mar 2010, 08:30

royal napisał(a):POLO 2 i IBIZA to to samo tylko buda inna wiec kwestia gustu a;e ja bym wlasnie te dwa wybral

To są zupełnie różne samochody, Ibiza 1 miała dużo wspólnych części ale z Fiatem Uno a nie Polo.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen Amarok Canyon - samochód terenowy
    Volkswagen Samochody Użytkowe prezentuje podczas tegorocznej Wystawy Samochodów Użytkowych IAA w Hanowerze wiele nowości. Obok nowego Cross Caddy kolejną atrakcją jest Amarok Canyon. Model ten pokryty jest lakierem ...
    Jak bezpiecznie zaplanować wyjazd na narty?
    Dzięki zniesieniu części obostrzeń można już wybrać się na narty. W jaki sposób bezpiecznie przewozić sprzęt, jak dostosować styl jazdy do zimowych warunków i co warto ze sobą spakować na podróż w góry. ...

19 Mar 2010, 08:57

A ja na przekór powiem,że za tę kwotę kupic można dosyc dobrą Fiestę w stanie "do jeżdżenia".

Ale tak na prawdę jak bym chciał coś w tych pieniądzach kupic,to szukałbym zawzięcie zadbanego Golf II z 1,3 po 90r z wtryskiem wielopunktowym.
Można powoli rozglądac się też za Astrą...
Pod domem : MEGANE IV 1,5 dci-110KM , MEGANE III 1,6-16V - 110KM lpg -jest paliwowa alternatywa bez elektryki.
artur73
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

19 Mar 2010, 10:10

Jasiek90 napisał(a):
royal napisał(a):POLO 2 i IBIZA to to samo tylko buda inna wiec kwestia gustu a;e ja bym wlasnie te dwa wybral

To są zupełnie różne samochody, Ibiza 1 miała dużo wspólnych części ale z Fiatem Uno a nie Polo.

moj bad PRZEPRASZAM!! pomylilem to z jeszcze nowszym polo i nowsza ibiza,
to w tym wypadku myslalbym nad polo
royal
Nowicjusz

19 Mar 2010, 10:27

Za 3,5 tyś to Polo 2 w dobrym stanie można wyjąć. Mam takie auto i jeśli ktoś szuka małego taniego jeździdełka, to polecam. Bezawaryjne, tanie w eksploatacji, a jak jeszcze zagazowane, to jazda za darmo. Co do kadeta, to też znam te samochody i pomimo, że to już leciwe konstrukcje, to jeśli nie jest pognity, będzie jeździł długie lata. Można znaleźć jeszcze niezłe egzemplarze. Fajne, trwałe auta. Silniki GSI pewnie już w dużej mierze zajeżdżone, ale silnik 1,4S to po prostu miazga...Niewiarygodne, co potrafi.
Corsa B za 3,5 tyś to chyba nie najlepsze wyjście, chodzą drożej, za tę sumę pewnie da się coś znaleźć, ale co to będzie? Może być kupa.
Daewoo jak najbardziej, silniki opla dają radę, ujeżdżałem swego czasu Lanosa-mnie jeździło się tym bardzo fajnie. Co do Poldona.... ja wysiadam:)
To ma być auto do miasta, dla jednej - dwóch osób?
Dno jest dnem, nawet jeśli jest obrócone do góry.
qbik
Początkujący

Miejscowość: Pomorze

19 Mar 2010, 10:40

Mogę ci polecić Audi 80 samochód nie rdzewieje (ocynk) mało pali i się nie psuje silnik vw odznacza się duuużą żywotnością ten sam co Golf II a komfort jazdy nieporównywalnie lepszy.Jak ktoś tam kiedyś napisał ten samochód przeżyje nie jedno współczesne auto.
Konsar008
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Północ

19 Mar 2010, 12:43

Konsar008 napisał(a):Mogę ci polecić Audi 80 samochód nie rdzewieje (ocynk) mało pali i się nie psuje silnik vw odznacza się duuużą żywotnością ten sam co Golf II a komfort jazdy nieporównywalnie lepszy.Jak ktoś tam kiedyś napisał ten samochód przeżyje nie jedno współczesne auto.

no z tym ze sie nie psuja to chyba zartujesz??? no i za 3500??? to tylko B3 i z tym silnikiem co ty masz bo to akurat prawda ze silnik mocarny..
royal
Nowicjusz

19 Mar 2010, 12:49

do 3500 zl mozesz kupic w dobrym stanie z malym wkladem fieste, reszta aut bedzie w gorszym stanie i blagam przestancie polecac polonzey czy kadety
illusion
Aktywny

Miejscowość: Poznań

19 Mar 2010, 14:21

Polonez za duży więc sobie go odpuszcze chce małe autoko no taka nexia hatchback nawet ciekawa by była espero tez za duze. Strasznie sie obawiam zakupu nie chce kupić skarbonki
najbardziej przekonuje sie do fiesty,clio,uno,favorit i polo. O fordach duzo złego czytałem :(
uno ta blacha ale mysle ze dałbo by sie cos wychaczyc :). A jak z clio 1 opłaca sie kupować auto tego typu ? Najlepiej bez elektroniki bo ponoc sie psuje ;p
hoster01
Nowicjusz

19 Mar 2010, 14:51

hoster01 napisał(a):Polonez za duży więc sobie go odpuszcze chce małe autoko no taka nexia hatchback nawet ciekawa by była espero tez za duze. Strasznie sie obawiam zakupu nie chce kupić skarbonki
najbardziej przekonuje sie do fiesty,clio,uno,favorit i polo. O fordach duzo złego czytałem :(
uno ta blacha ale mysle ze dałbo by sie cos wychaczyc :). A jak z clio 1 opłaca sie kupować auto tego typu ? Najlepiej bez elektroniki bo ponoc sie psuje ;p

Clio I to też dobry wybór. Nadmiaru elektroniki tam nie będziesz miał, ew. elektryczne szyby, centralny zamek, może szyber, więc tragedii nie ma. Znajomy jeździ takim, ma 200tyś przejechane i nie obawia się, czy da radę, bo..da. Co do Fordów... to już wolałbym chyba Poldona. Kupisz zajechaną Fiestę 1.1 w benzynie i jedyne, co będzie dobre, to niskie OC.
Zajrzyj na tę stronkę [link do autocentrum.pl wygasł] i poczytaj opinie użytkowników. Golf II każdy chyba bedzie miał już ponad 300tyś, o dieslach nie wspomnę, ale jak w dobrym stanie, zadbany, to i tak pojeździsz.
Dno jest dnem, nawet jeśli jest obrócone do góry.
qbik
Początkujący

Miejscowość: Pomorze

19 Mar 2010, 15:19

Dzięki qbik sprawdzę tą strone. Ale tej fiesty nie wyklucze też będe na nią spoglądał.
Ale bez napalania sie bo nie chce w błoto wydać pieniędzy. Patrząc na allegro to Uno nawet fajne roczniki mają jak na taką cene z tego co zauważyłem ;)
hoster01
Nowicjusz