35000 co po Vectrze C, A4B7

04 Kwi 2020, 10:44

Invi napisał(a):No i teraz już pokazałeś bez najmniejszych wątpliwości, że nie czytasz ani nie rozumiesz postów, na które odpowiadasz.

Gość ma a4b7 2.0tfsi

No co Ty, może tak kocha to auto, że chce drugie takie same. :lol:

Pod LPG łap takie autka:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

04 Kwi 2020, 11:12

Ossy napisał(a):https://www.otomoto.pl/oferta/lexus-gs- ... ff3d8b5ed4

Tego gs430 jak stan jest ok.to chwytałbym jak Reksio szynkę. No ale za chwilę się dowiemy że części są tylko w tokio a spalanie jak w czołgu.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

04 Kwi 2020, 11:25

W razie wątpliwości opinia osoby, która jeździła czymś więcej niż Golfem GTI ;)

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Ossy
Forumowicz VIP

04 Kwi 2020, 12:39

Ossy proponuje trochę wyhamować bo Ty jeszcze pewnie chodzić dobrze nie umiałeś a ja już prawko miałem :yes:
No i tak super opinia jakiegoś randomowego youtubera :)

No cóż takie forum - japońskie same produkują paliwo, części w każdym papierniczym, a w szwedzkich nawet zawieszenia się nie wymienia :roll:
Bartolekk
Aktywny

Prawo jazdy: 15 10 2000
Przebieg/rok: 24tys. km
Auto: Fiat Bravo sport
Silnik: Tjet 150
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

04 Kwi 2020, 13:01

Bartolekk napisał(a):Ossy proponuje trochę wyhamować bo Ty jeszcze pewnie chodzić dobrze nie umiałeś a ja już prawko miałem :yes:
No i tak super opinia jakiegoś randomowego youtubera

Przynajmniej widać auto na ostatnich Twoich filmikach nic nie było widać więc spoko.

Bartolekk napisał(a):No cóż takie forum - japońskie same produkują paliwo, części w każdym papierniczym, a w szwedzkich nawet zawieszenia się nie wymienia

Nie powtarzaj głupich sloganów bo jak ktoś napiszę że tsi jest be to nagle ozywasz i włącza Ci się nadbieg.
Co do tego sloganu to dotyczy linka z innego forum gdzie jeden kierownik wyliczył spalanie swojego gs350awd! w mieście w korkach 18l a potem okazało się że ma 12,8l średnią z jazdy. Więc jak już Cie to tak razi to pokaż nam ile spali audi wielkości a6 z napędem awd i 3,5l pojemności. Tak wiem temat był o is250 .

Co do tematu to jeżeli autor chce mogę mu rozpisać każdą możliwą awarię gs mk2 do 300k.km., spalanie paliwa w każdych warunkach włącznie z torowym upalaniem... nawet ile weźmie kasy przy sprzedaży auta za 5lat.
Do tego mogę mu dla porównania włożyć kilka rozpisek napraw a4 b6/b7.
Mogę tez mu sprzedać części bo akurat w Tokio byłem i sobie przywiozłem.
No i w odróżnieniu od Ciebie jeździłem tymi autami w pracy, zrobiłem więcej kilometrów niż Ty zrobisz przez następne 10lat a serwisuje ich tyle ile nie widziałeś na wszystkich plakatach w pokoju.
szybki
Moderator - Tuning

04 Kwi 2020, 13:13

szybki napisał(a):Co do tematu to jeżeli autor chce mogę mu rozpisać każdą możliwą awarię gs mk2 do 300k.km., spalanie paliwa w każdych warunkach włącznie z torowym upalaniem... nawet ile weźmie kasy przy sprzedaży auta za 5lat.

Ok to jeszcze wyjaśnij jak to zrobisz? wywróżysz z fusów, zadzwonisz do Jackowskiego czy wróżbita Maciej Ci powie?
Nie wiem czy sobie zdajesz sprawę ale np spalanie zależy od 10 różnych rzeczy o których nie masz pojęcia.
Sprzedaż auta to też kwestie gospodarcze, tez kwestia stanu auta.
Także niezły jesteś trzeba to przyznać.

szybki napisał(a):Mogę tez mu sprzedać części bo akurat w Tokio byłem i sobie przywiozłem.
A po co tam pojechałeś jak są dostępne w każdym papierniczym? Ja jakoś do Berlina nie musiałem jechać po części
Bartolekk
Aktywny

Prawo jazdy: 15 10 2000
Przebieg/rok: 24tys. km
Auto: Fiat Bravo sport
Silnik: Tjet 150
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...

04 Kwi 2020, 13:28

Bartolekk napisał(a):Ok to jeszcze wyjaśnij jak to zrobisz? wywróżysz z fusów, zadzwonisz do Jackowskiego czy wróżbita Maciej Ci powie?

Nie rozumiem o co Ci biega... te auta które kupiono za moją namową palą dokładnie tyle ile napisałem, wklejałem Ci stronki z de gdzie masz na dany model dziesiątki rekordów potwierdzających to co ma się nagle wydarzyć?
Są widełki są różne rodzaje jazdy i tyle opisuje to w miarę dokładnie.

Bartolekk napisał(a):Sprzedaż auta to też kwestie gospodarcze, tez kwestia stanu auta.
Także niezły jesteś trzeba to przyznać.

Bo się tym zajmuje... a do tego większość lexów które komuś pomogłem kupić potem odsprzedaje. Ostatnio tu na forum proponowałem fajną sztukę od mojego kolegi. Zwiozłem mu ja w 2015r a w 2020r poszła 1k mniej niż mu wyliczyłem... Mój rekord to akurat tojka aven 2,0 pb z 98r. przywiozłem ją w 2008r i teraz sprzedałem ją za tą samą cenę co przewidziałem że będzie warta. Poszła do następnego kolegi któremu tez ułożyłem story...
A Ty myślisz że robiąc takie przebiegi jak ja to na czym oszczędzam? Na kupowaniu aut niemieckich i cieszeniu się że tanio się psują???
Nawet zabawki wybieram i dobieram tak żeby nie wtopić...
szybki
Moderator - Tuning

04 Kwi 2020, 17:17

Ossy napisał(a):
Invi napisał(a):No i teraz już pokazałeś bez najmniejszych wątpliwości, że nie czytasz ani nie rozumiesz postów, na które odpowiadasz.

Gość ma a4b7 2.0tfsi

No co Ty, może tak kocha to auto, że chce drugie takie same. :lol:

Pod LPG łap takie autka:

Wlasnie nie rozumiem troche postu odnosnie A4b7 2.0 bo mam wersje z tym silnikiem, jak narazie nic sie nie dzieje ale raczej bede chcial sie tego pozbyc.
Szczerze powiem, ze zainteresowal mnie ten GS430 tylko malutko ofert cos.
Jeszcze nawiazujac do cytowanego postu z tych pozycji warto szukac czegos w wersji z automatyczna skrzynia i mocniejszym silnikiem?
Troche przyzwyczailem sie do automatu i szczerze powiedziawszy troche mi na nim zalezy :)
Robertmal
Nowicjusz

04 Kwi 2020, 17:18

Mercedes i Lexus ma dobre automaty. Volvo i Ford średnie.
Ossy
Forumowicz VIP