REKLAMA
Cześć wam,
Mam jeszcze trochę czasu, ale lubię się przygodować do zakupów za wczasu. Za kilka miesięcy planuje zmienić auto. Mam teraz Corsę C z 2000 roku (1,2 75KM), która przestaje mi wystarczać. Robi się dla mnie trochę za małe, słabe i stare
Szukam czegoś mniej więcej w segmencie C. Najlepiej 3 drzwiowe (95% czasu jeżdżę sam, więc to żadne utrudnienie), raczej na pewno benzyna (diesel w moim przypadku chyba nie ma sensu. Do pracy jeżdżę niecałe 10km, przebieg roczny około 10.000km. A może jednak?). Spalanie najlepiej koło 8l/100km. Moc nie musi być porywająca, byle choć troche większa od mojej corsy. Auto planowałem kupić w Polsce, ewentualnie w Niemczech. Rocznik co najmniej 2005-2006.
Mam już parę typów, ale chciałbym jeszcze poczytać waszych Rad.
1. Astra H GTC, najlepiej cosmo
2. Astra J GTC - o ile da się coś dobrego w tym przedziale cenowym dostać (w tym przypadku budżet do naciągnięcia o jakieś 2-3tys. zł.
3. Kia pro_ceed
4. Hyundai i30
Wersje silnika do ustalenia.
Jakie macie opinie o tych samochodach? Które z nich będzie najlepszym wyborem? Jak każdemu zależy mi na małej awaryjności i tańszych naprawach (przyzwyczajenie z obecnej corsy . A może jakiś inny model?
Będę wdzięczny za wszystkie uwagi i rady,
pozdrawiam