Jakie auto kupić na początek?

13 Kwi 2015, 23:21

Witam! :)
Dopiero co zacząłem jazdę samochodem i mam zamiar kupić sobie własne, lecz szukam opinii i zaleceń jaki samochód polecacie, jeżeli widzieliście gdzieś okazję.
Auto myślę, że nie starsze niż 10 lat, do 8-10 tyś i aby nie palił nie wiadomo ile.
Są to główne moje wymagania co do auta :)
Bro
Obserwowany

Prawo jazdy: 25 03 1997
Auto: Nie mam

13 Kwi 2015, 23:48

Bro napisał(a):nie starsze niż 10 lat, do 8-10 tyś

Jedyne co ci pozostaje to kupno nie samochodu, ale czegoś co jeździ, skręca i hamuje, czyli wszelkie piździki z segmentu B i A (o ile taki segment istnieje). Corsa, może uda ci się ustrzelić Yaris I z 2005 ale będzie to bardzo trudne i raczej bliżej 10 tys. niż 8 tys. zł.

Sugerowałbym zdjąć różowe okulary i spojrzeć realnie na rynek aut używanych bo srogo się zawiedziesz kierując się oderwanymi od rzeczywistości wymaganiami.
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 5
Prawo jazdy: 09 06 2013
Auto: VW Golf
Silnik: 1.6 MPI
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2009

14 Kwi 2015, 05:26

Zejdż z rocznika bo tak jak przedmówca wspomniał pozostaje tylko kupić jakiegoś pierdka.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

14 Kwi 2015, 12:00

Pozostaje tylko do wyboru małe miejskie auto, albo okazjonalnie koreańczyk.
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi RS 5 Cabriolet - dostępny w polskich salonach
    Audi RS 5 Cabriolet miało swoją polską premierę na targach Poznań Motor Show 2013. Teraz, ten sportowy i bardzo elegancki model jest dostępny w salonach sprzedaży Audi na terenie całego kraju. Nowe dynamiczne Audi kosztuje ...