40 000 zł nowe co wybrać?

04 Lis 2009, 22:26

Co polecacie do 40-42 tys. zł? Chodzi o nowe auto. Znalazłem niegłupią promocję na hyundaia i30, mam też możliwość kupić ze sporą zniżką (ok. 4-5 tys.) clio grandtour (fakt, auto o klasę niższą od i30). a co wy polecacie? jak na razie jestem otwarty na różne propozycje, ponieważ dopiero zaczynam się rozglądać za nowym autkiem :razz:
P.S. w grę wchodzą tylko 5-drzwiowe hatchbacki i kombi (choć wiem, że za tą cenę kombiaka ciężko znaleźć)
deyott
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin

04 Lis 2009, 23:03

Niezła ta promocja Hyundaia, ciężko będzie coś znaleźć za podobną cenę w segmencie C, ale z drugiej strony jakie jest standardowe wyposażenie tego najtańszego i30?

W segmencie C to chyba za tą cenę nic nie znajdziesz, Fiat Bravo zaczyna się od 45 tysięcy.. pozostaje segment B, w cenie 40-42 tys. może teraz wyrwać dobrze wyposażonego Fiata Grande Punto.

Jeśli nie ulegasz naciskom środowiska :P możesz też kupić na wyprzedaży Skodę Fabię (również kombi!)..

Jest też coś takiego jak Mitsubishi Colt.. ale o tym aucie mało słyszałem i nie wiem czy warto polecać.
skóra
Początkujący

Miejscowość: Poznań
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Spiesz się powoli - jedź płynnie
    Nawet trzech na czterech polskich kierowców przekracza dozwoloną prędkość w terenie zabudowanym. W ten sposób narażają na niebezpieczeństwo siebie i innych uczestników ruchu. Dlaczego w mieście lepiej ...