Bravo '98 czy warto?

04 Lis 2009, 22:41

Witam,

Zastanawiam sie nad kupnem fiata bravo z 98 roku.
Silnik 1,6 103km
przebieg 120 tys.

Serii nie znam, ale w tym modelu nie ma klimatyzacji (tyle wiem :) )

Cena 4000.

Są w nim do zrobienia pewne rzeczy:

pomalowanie zderzaka
naprawienie wycieków oleju.

Ile mogą kosztować te naprawy? I po doliczeniu tych kosztów czy cena jest korzystna czy może szukać dalej??

I pytanie nr 2:

Ile może mnie kosztować mniej więcej OC. Mam 24 lata, 7 lat prawo jazdy i nigdy nie byłem właścicielem samochodu/

Sprzedający(znajomy) wyjeżdża w piątek do anglii do pracy dlatego jutro mam ostatnią okazje, dlatego prosiłbym o pilną odpowiedź.

Z góry wielkie dzięki !
phenevo
Nowicjusz

Miejscowość: Katowice

04 Lis 2009, 23:06

Cena podejrzanie niska. Przebieg tez jakby zbyt niski, szczególnie, że silnik puszcza olej. Przyczyną tego mogą być różne rzeczy. Również kosztowne.
Jeżeli goni Cię czas, to odpuść sobie. w kraju jest wiele więcej ciekawych aut.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

04 Lis 2009, 23:16

Wycieki oleju ze skrzyni.

Znam historię samochodu więc się nie boję.
phenevo
Nowicjusz

Miejscowość: Katowice

05 Lis 2009, 07:48

Jak ma takie usterki ale prawdziwy przebieg,to cena jest odpowiednia.Oczywiście pamiętaj,że ten silnik fiatowski 1,6 uwielbia benzynę ..!(szczególnie w ruchu miejskim 11/12l) Moim zdaniem jeśli autko nie jest zniszczone i zaniedbane,to warto się zastanowić nad kupnem ale koszty na starcie doprowadzenia go do stanu poprawnego,to ponad 1000zł.
Koszty OC to sobie policz np: w necie w kalkulatorze składek,proponuję AXA.
:smile: Na moje to będzie dla Ciebie jednorazowo jakieś 1300 zł z hakiem(bo ważne gdzie masz meldunek)
Nawiasem mówiąc,to coś tu kolego pokiełbasiłeś nieco z latami,bo skoro masz 24 lata i masz prawo jazydy od 7 lat,to w jakim wieku robiłeś kurs i je odebrałeś..?
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Jak nowe paliwo E10 działa na olej silnikowy?
    Czy dodatek nowego paliwa E10 może wpłynąć na kondycję oleju silnikowego? Jakie kroki należy podjąć, aby zapewnić właściwe smarowanie silnika w obliczu wprowadzenia benzyny z większą ilością biokomponentów? Odpowiedzi ...