40-45 tysięcy złotych

08 Maj 2016, 07:37

Witam, kolega nie mógł się zarejestrować na forum, a szuka inspiracji co do wyboru nowego auta :)
Budżet: 40-45 tysięcy (łącznie z pakietem startowym)
Rejon: cała Polska
Użytkowanie: pół na pół, przebieg w okolicach 10-12 tys/rok - benz, ew. benz+gaz.
Własne potrzeby: klimatyzacja, elektryczne szyby, radio, czujniki parkowania, w miarę młode auto z prostym silnikiem - i tyle ;) Jest on i jego żona - w przyszłości planują jedno dziecko, więc w żadnym wypadku to nie musi być limuzyna. On sam preferuje C/D.

Kolega myśli o samochodzie z polskiego salonu - ściągał już 2 razy z Niemiec, ale nie chce już wybierać się osobiście do sąsiadów ;)

Znam jego potrzeby, wiem że nie jest zbyt wymagający co do aut i poleciłem mu Renault Fluence z 1.6 - w tej chwili jest to jego faworyt.

Na co jeszcze kolega mógłby zwrócić uwagę?
Dzięki za każdą racjonalną propozycje ;)
erde
Początkujący

Prawo jazdy: 16 11 2009
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Lexus IS250
Silnik: 2.5 208KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2010

08 Maj 2016, 09:04

Fluence będzie dobrym wyborem.
W tej cenie przychodzi mi jeszcze na myśl Fiat Tipo.
sanvean23
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Auto: Punto 2FL |Honda Civic VIII
Silnik: 1.2 16V | 1.8

08 Maj 2016, 10:46

Wczoraj na targach oglądałem nowe Tipo i wg mnie to bardzo fajny samochodzik, szczególnie na tle Skody Rapid/Seata Toledo, czy Citroena C-Elysse/Peugeota 301

Ode mnie Elantra z prostym i udanym 1,6
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Elektryczna jazda bez ładowania z gniazdka
    Brytyjski oddział jednej z wiodących marek zaprosił swoich klientów do przeprowadzenia szeroko zakrojonego testu samochodów hybrydowych. Okazało się, że samochody hybrydowe poruszały się na samym silniku elektrycznym ...
    Czy opłaca się kupować opony używane?
    Zakup opon z drugiej ręki to tylko pozorna oszczędność. Kupowanie używanych opon i jazda na nich to najgorszy sposób na szukanie oszczędności przez kierowców. Jazda na używkach to za duże ryzyko. Kupujący nic ...