406, Laguna II czy Vectra B? Do 20 tyś zł.

01 Paź 2008, 21:25

Witam.

Zastanawiam się nad kupnem samochodu.
Chcę przeznaczyć na ten cel 20-22 tyś złotych.
Na razie mam 3 typy (Peugeot 406, Renault Laguna II, Opel Vectra B), a może doradzicie coś zupełnie innego. Słyszałem zarówno dobre jak i złe opinie na temat każdego z tych aut.
Proszę o radę. Co sądzicie, interesują mnie konkrety.
Chcę, żeby auto było przede wszystkim duże i ładne, 5-cio drzwiowe, silnik 1,6 - 2.0 l (benzyna) najlepiej 16V, rok przynajmniej 2000 lub nowsze. Oczywiście pełna elektryka + klima + wspomaganie itp (wszystko to co jest w tych wymienionych przeze mnie autkach).
Powiem szczerze, że najbardziej interesuje mnie ta Laguna, tylko trochę się nasłuchałem i mam obawy.

Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuję za rzeczowe porady.
Luc19
Nowicjusz

01 Paź 2008, 23:41

Seat Leon 1.9 TDI, albo w benzynie. Na te auta które zaproponowałes szkoda zachodu.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

02 Paź 2008, 07:25

Zapomnialem dodać. Autko ma być w sedanie lub wyglądać jak Laguna II :).
Luc19
Nowicjusz

02 Paź 2008, 09:37

Laguna II ma ładną linię, ale elektryka jak zacznie się sypać do zniknie ci zapał do niej ; ). Jeśli chcesz ładny samochód który nie sprawi ci większych problemów może to być np.

Toyota Avensis I
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - silnik 1.6 16V wystarczy do sprawnego poruszania się
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - tu natomiast jest dwulitrowy diesel. Silnik dynamiczny i wytrzymały stosowany w wielu modelach toyoty.

Honda Accord VI generacji
[link do oferty na Allegro wygasł] - silnik bardzo żwawy i do tego oszczędny. Nie sprawia dużo kłopotów i do tego całkiem niezłe wyposażenie
Marzenie - Zobaczyć w swoim garażu :
BMW M3
Audi RS6
Dodge Charger 1967r.
siara94
Początkujący

Miejscowość: Łódź