Auto dla kobiety, do 30 tyś.

01 Paź 2008, 20:05

Witam wszystkich forumowiczów! Ostatnio zastanawiam się nad kupnem samochodu dla mojej lepszej połówki. Samochód nie może być zbyt duży, musi być oszczędny w miarę bezawaryjny i oczywiście piękny :) Moje fundusze to 30 tysięcy zł.

W tym miejscu należałoby wspomnieć, że moje kontakty z samochodami ograniczają się jedynie do jazdy. Kompletnie się na tym nie znam.

Na razie w oko wpadła mi mazda 2. Interesuję się rocznikami od 2005, w przypadku mazdy 2 od 2007 (nowa wersja) Czy za 30 tys. kupi się taką mazdę w dobrym stanie? Co sądzicie o tym samochodzie? Być może warto się zastanowić nad poprzednią generacją?

Może macie jakieś inne propozycje?
chaluga
Nowicjusz

01 Paź 2008, 22:40

Kupisz nawet Mazdę 3. Piekne są auta francuskie. Tylko czy są trwałe? ryzyko. np. nowe Renault Clio jest rewelacyjne. Przeciwnicy tego auta powiedzą, że to francuz i koniec, będzie awaryjny. Wszak i tak Renault spośród francuskich autek wypada najlepiej.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

02 Paź 2008, 11:02

Pod jakim względem najlepiej? Na pewno nie pod względem (bez)awaryjności.

Mazda jak najbardziej będzie dobrym wyborem. Jeżeli ważniejsze jest dla Ciebie bezpieczeństwo i bezawaryjność to nie patrz za bardzo na wygląd. Na pewno sprawdzi się również jakiś inny japoński np. Yaris. Niemieckie samochody również nie powinny sprawić zawodu - Polo.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Lexus LC Structural Blue Edition
    Limitowana wersja Structural Blue Edition, pokazana w 2017 roku, to najciekawsza odsłona Lexusa LC. Sekretem tej wyjątkowej edycji specjalnej jest niebieski lakier Structural Blue, inspirowany barwą tropikalnego motyla Morpho ...