4x4 do 30.000 zł

04 Maj 2020, 16:08

Cześć,

Potrzebuję zmienić moje E39 na coś z większym prześwitem i napędem 4x4. Czasem poruszam się podziurawionym asfaltem, szutrówkami i drogami leśnymi w górskim otoczeniu - stąd chęć przesiadki na coś dzielniejszego (jednak bez ciężkiego terenu). Z drugiej strony kilka razy do roku robię trasę ok. 2000 km - zależy mi na jako takim komforcie w dłuższej trasie.

Kryteria:
- do 30.000 zł,
- benzyna/lpg (ponieważ nie przekraczam 20.000 km rocznie),
- NIEZAWODNOŚĆ. To dla mnie najważniejsze kryterium.

Z góry dzięki za wszelkie wskazówki. Dużo zdrowia wszystkim :)
kazet102
Nowicjusz

Auto: Audi A4 B5

07 Maj 2020, 13:40

Hmmm dokonałem podobnej zmiany. BMW e38 zmieniłem właśnie na terenówkę.
Do ów zmiany przymierzałem się chyba ze 2 lata i obejrzałem dosłownie wszystko co terenowe w budżecie do ok 25 tys zł... :lol:
Wygrało serce i kupiłem Range Rovera P38 4.6 dlatego, że nie istnieje drugi samochód tak komfortowy na trasie i jednocześnie dzielny w terenie. Jednak to pojazd na tyle specyficzny i drogi w naprawach, że polecam tylko pasjonatom ;)
Gdyby nie LAnd Rover to kupił bym SsangYong REXTON.
Dlaczego ?
- Stara niezniszczalna mechanika mercedesa w nowszej budzie.
- Zbudowany na ramie, ma reduktor czyli pełnoprawna terenówka.
- Niespotykanie bezawaryjny na dzisiejsze standardy motoryzacyjne.
- Wygodny i komfortowy na co dzień, fajnie sprawdza się na trasie.
- Bardzo tani w eksploatacji i śmiesznie tani w zakupie.
Szczerze polecam, kumpla namówiłem. Jest zachwycony :D
Ten jest fajny:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Uwierz, że jeździłem/ oglądałem już chyba każdego suva :lol: i jak będzie Ci któryś chodził po głowie to uzasadnie dlaczego to zły pomysł :lol:
Wszelkie x-traile, Ravki itp. to parodia do niczego tak na prawdę...
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1995

07 Maj 2020, 14:18

Dzięki za odpowiedź, jednak Ssangyong jest wg mnie zwyczajnie brzydki... Wygląd nie jest dla mnie priorytetem, jednak są granice :) LR I RR odpadają ze względu na awaryjność. Co powiesz o Grand Cherokee WJ/WK lub jakiejś starszej Toyocie Land Cruiser?
kazet102
Nowicjusz

Auto: Audi A4 B5
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota RAV4 2.5 Hybrid i-AWD - test spalania
    Zaprezentowana w 1994 roku, pierwsza generacja RAV4 dała początek segmentowi SUV-ów. Obecnie w sprzedaży jest najnowsza, piąta generacja, oferująca rekordową przestrzeń dla pasażerów oraz aż 580 l dla ich bagażu. ...
    Toyota Corolla 1966 rok
    Toyota Corolla jest modelem przełomowym dla marki. Nie tylko dlatego, że do dziś sprzedano ich ponad 45 milionów na przestrzeni 12 generacji, ale też dlatego, że to ten model spowodował, że Toyota stała się masowym ...