4x4 po asfalcie i błocie ,duże, pakowne

01 Sie 2018, 21:37

Kao napisał(a):no chyba że terenem nazywasz kałuże co ledwo opona się moczy to jak najbardziej w takim terenie da radę

A pewnie i tak się zaświecą kontrolki od trakcji :P
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

01 Sie 2018, 22:16

Tak Kao jeździłem zdaję sobie sprawę że Qashqai jest corsoverm i miałem okazję nim jeździć w wersji 1.6 dci z opcjonalnym napedem 4x4 w systemie All-Mode 4x4 z dolaczana osia tylna jeżeli wogole o nim słyszałeś i jeździłem nim w Terenie oczywiście nie w takim gdzie są doly po pół auta ale drogi nie utwardzone jaki mokra dość spora górka lakowa radził sobie świetnie nie wierzysz spróbuj przekonasz się o jego mozliwosciach :ok:
matixow
Nowicjusz

21 Sie 2018, 15:41

Qashqai raczej za mało uterenowiony. Kao mówiąc o właściwościach jezdnych miałem na myśli terenowe, mój błąd.
krystian333
Nowicjusz

Auto: audi a4 b5

03 Wrz 2018, 07:35

Kolego, tu jest dokładnie to czego szukasz Nissan Pathfinder R50 LE 4x4 3.5 l V6, to moje auto polecam.
dareno
Nowicjusz

04 Wrz 2018, 13:53

Subaru zdecydowanie, Forester albo Outback H6 :) nie pchaj sie w 2,5l bo maja glowice od 2litrowek :) H6 sa malo awaryjne jesli po prostu o nie zadbasz, jesli nie dbasz o japonca to trzeba sie liczyc z drogimi naprawami, gdybys szukal czegos pewnego ze szwajcarii to takiego posiadam, 2 mechanikow sprawdzilo+mam raport dotyczacy auta, ktore sprzedaje, gdybys byl zainteresowany fotkami,raportem, a moze i obejrzeniem to daj znac :)
Subarus
Nowicjusz

06 Wrz 2018, 07:47

Touareg da mocno radę jednak bedzie drogi w utrzymaniu.
Alternatywnie Kia Sorento prawdziwa terenówka.
Forester to maluszek duzo w niego nie zapakujesz.
Klasyka jak Land Cruiser to tez fajna sprawa w teren i na czarne.
Wszystko zależy od portfela.
Ja aktualnie jeżdżę cr-v w automacie na oponach geolandar a/t całorocznych i daje radę to auto. Sporo w nie mieszczę mimo, ze myślałem ze sobie słabo poradzi. Jednak na podjazdach dołączany napęd to bida. Jak masz trudniejszy teren celuj w rozwiązania z reduktorem.
Noi dobre oponki to podstawa.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochody koncepcyjne BMW Design
    Samochody koncepcyjne to doskonałe pole do popisu dla projektantów. Od elektrycznych układów napędowych, przez drzwi otwierane do góry, po nowatorskie materiały nadwozia – koncepty zawsze wybiegają ...

01 Gru 2019, 18:17

z wymahań to kup sobie mitsu L200 z superselectem ;)
albo jesli uda się ustrzelić Isuzu D-Max 2,5 z ToD (bardzo trudno bo mało tego)
jeśli ma to dawać rade w błocie to nie rozpatrywał bym w ogóle SUVa bez reduktora
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)