5,10,15 - propozycje

10 Wrz 2013, 14:34

Witam wszystkich,

moje VW Polo Classic powoli odchodzi w zaświaty w związku z czym zaczynam się rozglądać za czymś nowym. Budżet jakim dysponuje obecnie to 6 tys., planowo chciałbym dozbierać do 15 tys. (o ile Pola pozwoli - jestem przygotowany na to, że auto zdechnie raczej przed dozbieraniem do 15:(), dlatego chciałbym Was zapytać o propozycje aut w cenach:

do 5-6 tys.

10 tys.

15 tys.

Podstawowe wymagania:
- w miarę komfortowe użytkowanie
- niskie spalanie, dziennie mam do przejechania 35km w jedną stronę (czyli 70km w obie)
- tanie części
- mała awaryjność (tak, wiem, że w tych przedziałach cenowych to raczej wymaganie gwiazdki z nieba)
- zawieszenie - droga, po której jeżdżę jest na niemal całym odcinku dziurawa, z dużą ilością kolein - nie chciałbym wymieniać zawieszenia co pół roku :D
+ jeżeli byłaby klima to bym się cieszył - tegoroczne temperatury w aucie (niestety, parking bez cienia :( ) potrafiły doprowadzić mnie do szału

Odnośnie paliwa to najchętniej B+G, chociaż jeżeli zalety jakiegoś "kaszlaka" znacznie przewyższą ekonomiczność LPG to również nie będzie problem.

Możecie coś polecić godnego uwagi?
rzeznior
Obserwowany

Przebieg/rok: 17tys. km
Auto: VW Polo Classic

10 Wrz 2013, 19:59

Ode mnie Daewoo Leganza. Spełnia Twoje wymagania:
- spalanie na poziomie 11-12l lpg wiec nie tak tragicznie,silniki stworzone pod gaz,
- części tanie i łatwo dostępne,
- za 7-8tysiecy kupisz 12-13letni z egzemplarz z bardzo bogatym wyposażeniem (często skóra,klima,elektryka itd),
- no i zawieszenie,zostało opracowane przez lidera w tej dziedzinie angielską firmę Lotus. Dzięki temu Leganza łagodnie,bez wstrząsów i bezpiecznie pokonuje wyboiste drogi,szybko reaguje na zmiany warunków drogowych a nadwozie nie przechyla się nadmiernie podczas szybkiego pokonywania zakrętów czy w przypadku nagłej zmiany pasa ruchu.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak zbudować profesjonalny samochód driftingowy?
    Przedprodukcyjna Toyota GR Supra z silnikiem 2JZ, kompaktowa Corolla Hatchback czy bulwarowy roadster Opel GT - liberalne regulaminy techniczne w świecie driftu sprawiają, że inżynierowie mogą stworzyć naprawdę niesamowite ...
    Reflektory z diodami LED (2007)
    W 2007 roku epokę reflektorów z emitującymi białe światło diodami LED zapoczątkował Lexus. Jako pierwszy producent zamontował je w światłach mijania auta produkowanego na szeroką skalę, a dokładnie w swoim flagowym ...