5 tyś - LPG?

27 Lip 2018, 20:13

Troooszkę mi się przeciągnęło to kupowanie, ale budżet wzrósł tak do 7tys.

Co sądzicie o tych modelach?

[link do oferty na Olx wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Mam wolny weekend więc mogę pojeździć, pooglądać. Ogólnie trochę poprzeglądałem i myślę że wybiorę coś z: Punto II, Focus I, Astra G, Peugeot 206, Golf IV(chyba w tym budżecie nie dostanę nic ogarniętego?), ewentualnie jakby serio jakiś Lanosik zajebiście utrzymany się trafił ;)
krolax
Nowicjusz

Prawo jazdy: 20 10 2012
Auto: Nie mam

27 Lip 2018, 23:18

Punto takie sobie..
Megane ładne i świeży gaz :ok:
Focus bez szału..

Ostatnio na forum wrzucałem według mnie wartą uwagi Vectre z okolic Częstochowy,koleś robi nią trasy więc raczej musi być sprawna.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

28 Lip 2018, 14:35

Tylko to Megane ma szanse spełnić twoje kryteria. Tylko ta cena... Bo widzisz... prównuję jego cenę do np Lanosa z gazem. Pamiętając przy tym ,że to ma być auto na 2 lata jak piszesz i zakładam za ile je będzie można odsprzedać za 2 lata..?

Ja ostatnio tez kupiłem kolejne auto "do domu" w twoich realiach finansowych i wiem że trzeba się trochę naszukać.
Mnie się udało kupić z końca roku 2006 Clio Campus z fajnym i małym przebiegiem 101 tys.km za 5300 po negocjacjach z klimą i elektryką.
Trochę porobiłem w zawieszeniu bo było jeszcze "fabryczne" i założyłem gaz ,bo to zwykły 8 zaworowy 1,2 i auto pięknie jeździ i mało pali. prosty silnik ,nowy gaz, mały przebieg,klima i zamknąłem się ze wszystkim w 7,5k+ pakiet startowy (rozrząd,olej itp).

może w tym kierunku by trzeba pójść..? A dlaczego? Bo w moim przypadku jakbym chciał za 2 lata (jak ty) sprzedać takie Clio ,to odzyskam sporo kasy. przebieg będzie ze 130 tys. ,2-letni gaz,klima i nie zniszczone fajne auto. jak myślisz?? Sprzeda się..? :roll:
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak bezpiecznie przewozić psy?
    Wyjeżdżając, właściciele psów bardzo chętnie zabierają ze sobą swoje czworonogi, jednak nie zawsze zapewniają im bezpieczną podróż. Tymczasem źle przewożony pies stanowi zagrożenie nie tylko dla siebie, ale ...