6-10 tyś na auto do miasta z lpg

28 Cze 2014, 11:15

Witam, szukam "nowego" auta. Będzie on służył praktycznie tylko do jazdy po Warszawie, trasa 2 razy na miesiąc po około 100km i do tego raz do roku jakieś wakacje. Przebieg roczny około 10tyś. Na auto mam około 6-10tyś.
Na czym mi zależy:
-benzyna+lpg
-klimatyzacja (musi być)
-jak największa bezawaryjność
-w miarę mały
-pojemność do 2.0
-w miarę małe spalanie
Auto dość małe, najlepiej rozmiarowo coś jak Golf. Moc koło 100KM. Co do sylwetki to preferuję 2/3 drzwi, może być hatchback, coupe, ewentualnie jakiś 5 drzwiowy hatchback, ostatecznie sedan. Nie zależy mi na bagażniku, ani przestrzeni dla pasażerów z tyłu.
Czekam na jakieś ciekawe propozycje.
Ostatnio edytowany przez Kerrion1, 28 Cze 2014, 19:21, edytowano w sumie 1 raz
Kerrion1
Nowicjusz

Auto: VW Golf III

28 Cze 2014, 15:37

Honda Accord 1.8 lub 2.0, w tej cenie V lub VI generacja.
KUPIĘ KAŻDE AUTO.
PomocDrogowa
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 14
Miejscowość: Kraków
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW 728i
Silnik: M30B28 184KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1984

28 Cze 2014, 16:35

Jeśli nie zależy Ci na bagażniku i miejscu z tyłu to może coś takiego [link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

28 Cze 2014, 16:43

Kolego a jeździłeś kiedyś Del Solem że polecasz??? Ja takie auto mam do wyjazdów weekendowych bo na codzień do miasta mi nie przypadł :( ale delikatny lans jest:)
marcpinio
Początkujący

Auto: mitsubishi carisma

28 Cze 2014, 16:44

Nie ale prezentuje sie ciekawie :)
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

28 Cze 2014, 17:04

No fakt :) za młodu marzyłem o zwykłym CRX-ie a kupiłem DEL SOL:)
Coś z życia trzeba mieć - jedno marzenie spełnione :D
marcpinio
Początkujący

Auto: mitsubishi carisma
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak jeździć po dziurach, wyrwach w nawierzchni?
    Nie zawsze kierowca ma możliwość ominięcia dziury w nawierzchni – czasem nie zdąży przed nią wyhamować, czasem jej ominięcie wiąże się ze zbyt gwałtownym i nagłym manewrem, który może zaskoczyć innych uczestników ...
    Zmęczenie, sen - przyczyny wypadków drogowych
    Zmęczenie to prawdopodobnie najbardziej bagatelizowany czynnik wśród przyczyn wypadków drogowych, ponieważ jego rzeczywisty udział jest trudny do zmierzenia. Szacuje się, że zmęczenie ma wpływ na nawet 30% wypadków ...

28 Cze 2014, 19:27

Poprawiłem już pierwszy post, zależy mi na aucie z lpg. Z tego co widziałem na allegro nie ma żadnego del sola z lpg, więc odpada. Accord jest jak najbardziej ok, ale bardziej bym się kierował w stronę civica.
Co jeszcze możecie mi polecić?
Kerrion1
Nowicjusz

28 Cze 2014, 22:05

Odrzuć segment D (typu właśnie Accord - to naprawdę spore auto a Warszawa raczej jest ciasnym miastem - jak mniemam, jesteś studentem i chcesz autka żeby nie cisnąć zbiorkomem na uczelnię) :D

Civic jest całkiem spoko, ale na Twoim miejscu szukałbym... nie wiem, jakiejś polówki, może ibizy lub fabii? Małe, zgrabne autka które jak coś zawiozą Cię na wakacje spokojnie. Co sądzisz?
166 2,4 JTDm - jest
156 19 JTD - była
306 1,4 - był
autoitalia
Aktywny

Prawo jazdy: 11 03 2009
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Alfa Romeo 166
Silnik: 2,4 JTDm 175 KM
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2003

28 Cze 2014, 22:15

autoitalia napisał(a): jakiejś polówki, może ibizy lub fabii? Małe, zgrabne autka które jak coś zawiozą Cię na wakacje spokojnie. Co sądzisz?

Zauważyłes ze autor tematu jest studentem odradzasz accorda a polecasz fabię :ok:

Tak naprawdę to z benzynowych niemeickich małych pojemności to co można polecić...porównując do hankowych 16V???
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

29 Cze 2014, 00:26

Moim zdaniem jedyny niemiec który jest godną konkurencją dla 16-stek Hondy z lat 90'tych to IS z BMW.

I to jest moja druga propozycja dla autora tematu BMW E36 z silnikiem IS w wersji Compact.
W twoim budżecie znajdziesz piękny zadbany egzemplarz :ok:
KUPIĘ KAŻDE AUTO.
PomocDrogowa
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 14
Miejscowość: Kraków
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW 728i
Silnik: M30B28 184KM
Rok produkcji: 1984

29 Cze 2014, 11:16

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Tani, świeży rocznikowo, wyróżniający się a do tego nie drogi w utrzymaniu.
Od zwykłego 1.4 benzyna poprzez niezawodnego diesla na dynamicznym ale w miarę oszczednym 1.8 160KM kończywszy.
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 1995

29 Cze 2014, 14:08

Bardzo ładnie wygląda
Barol
Awatar użytkownika

29 Cze 2014, 20:55

autoitalia napisał(a):jak mniemam, jesteś studentem i chcesz autka żeby nie cisnąć zbiorkomem na uczelnię) :D

Akurat nie jestem studentem, ale jestem świeżo po szkole i dlatego cienko z kasa, a utrzymanie siebie i samochodu trochę kosztuje. A co do rozmiaru to chcę coś mniejszego, gdyż u mnie na parkingu pod blokiem i pracą cienko z miejscem. A jak jest mniejsze auto to zawsze lepiej coś wyszukać do parkowania.
autoitalia napisał(a):Civic jest całkiem spoko, ale na Twoim miejscu szukałbym... nie wiem, jakiejś polówki, może ibizy lub fabii? Małe, zgrabne autka które jak coś zawiozą Cię na wakacje spokojnie. Co sądzisz?

Zamiast polówki to bardziej golf IV, fabia nie podoba mi się. Ibiza też nie za bardzo mi podchodzi, jak coś z seata to bardziej leon, tylko tutaj ciężko będzie z budżetem.

Barol napisał(a):Bardzo ładnie wygląda

Jakoś tak nie przekonuje mnie z za bardzo.

kirin88 napisał(a):http://otomoto.pl/mg-zr-1-4kat-klima-gaz-sekwencyjny-z-C31866825.html

Bardzo ciekawa propozycja. Myślę, że gdybym znalazł coś ciekawego z lpg to bym mógł wziąć.
PomocDrogowa napisał(a): No tutajI to jest moja druga propozycja dla autora tematu BMW E36 z silnikiem IS w wersji Compact.
W twoim budżecie znajdziesz piękny zadbany egzemplarz :ok:

E36 to już wiekowe auta, myślę że za 10tyś można kupić już e46 w sedanie. Tylko tutaj prawdopodobnie wyższe koszty utrzymania od konkurencji i w dodatku jest to już dość spore auto.

Co sądzicie o fiacie stilo, bądź hodzie prelude?
Kerrion1
Nowicjusz

29 Cze 2014, 22:13

A co powiesz na Corsie C 1.8 :?:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

30 Cze 2014, 07:03

Stilo to niestety awaryjne auto.
Barol
Awatar użytkownika