REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
ja tam się włucze po niemcowni to jak chcesz to wsiadaj i jedziemy/ale zaraz sięodezwą znawcy że niewarto bo euro drogie -tak p..........tylko ci co myślą że do autka z niemiec trzeba dokładac dużo kasiory /a wcale niejest tak do d... bo można trafić autko akurat po wymianie rozrządu -itp mój tel 694 444 524 -kasy to ci wystarczy na jakiegoś forda opla 97/98 w dieslu albo benzynce -sam decyduj -columbo napisał(a):Witam wszystkich!
Od pewnego czasu rozglądam się za autem dla siebie, jednak im więcej się orientuję, tym zdaje mi się, ze mniej wiem. Tego nie, tamtego nie, te często się psują, przebieg na pewno nieprawdziwy, a tamte gniją, a w ogóle to bez sensu... Takie rzeczy słyszę w różnych konfiguracjach ze wszystkich stron, a z racji, ze nie mam zbyt wielkiego budżetu, sam już głupieję, bo chcę rzeczywiście dobrze zainwestować pieniądze, bez wielkiego ryzyka, że wymarzone auto okaże się gratem zmuszającym do wiecznego "dokładania do interesu"... Więc co robić?
Moje wymagania:
- kasa: 6-9 tys.
- bezwzględnie coś z klapą z tyłu i składanymi fotelami (hatchback/kombi)
- mała awaryjność, a jeśli już (bo jednak w tej cenie ciężko o bezawaryjność) => tanie części, ogólnie tania eksploatacja, choć...
- ...gazu nie musi mieć, aż tak nie chcę na aucie oszczędzać, tym bardziej, że dużo jeździć nie będę, raczej w obrębie miasta, czasem gdzieś dalej
- ma pojeździć najlepiej jeszcze z 5 lat conajmniej (bez wymieniania wszystkich części;) i psucia się co drugi dzień), żeby się po prostu w miarę dobrze trzymał... [wiem, że są auta lepsze i gorsze, ale np. słuchając jednego mojego znajomego można dojść do wniosku, ze "wszystko powyżej 10 lat gnije i w ogóle bez sensu kupować takie auto"]
- nie musi być piękny
- nie musi być superszybki, z kopem i nie wiadomo czym
- nie musi mieć bajerów, okna na korbę nawet przeżyję;), choć zawsze trochę elektryczności, poduszki, czy klima są mile widziane
Nie chodzi mi o konkretne przykłady z otomoto itd. (choć jeśli ktoś chciałby mi coś znaleźć, to nie mam nic przeciwko - przy okazji - szukam raczej ofert z małopolskiego:)), tylko bardziej o to "CZEGO SZUKAĆ?" Jakich modeli jakich marek, i na co zwrócić uwagę przy rozpatrywaniu takowej oferty.
Pozdrawiam
columbo napisał(a):Astra... - co sądzicie o tej: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ?