Małe ekonomiczne tanie w utrzymaniu autko dla kobiety

27 Lut 2009, 16:54

Witam zastanawiam się nad kupnem autka dla dziewczyny. Z racji tego, że będzie to jej pierwsze autko nie powinno być zbyt drogie. Szukam więc autka używanego niezbyt dużego, taniego w eksploatacji i utrzymaniu.Chciałbym zasięgnąć waszej opinii co byście mi doradzili ? Co można kupić przy takich wymaganiach? Zastanawiałem się nad Daewoo Matizem, ale nie wiem czy to dobry wybór co o tym myślicie ?
Będę wdzięczny za wszelkie rady i opinie.

P.s Raczej często dziewczyna nie będzie używała tego autka przebiegi rzędu 10-12tysięcy km rocznie to maks.
Master_one
Początkujący

27 Lut 2009, 18:00

Napisz jeszcze jaka ma być cena samochodu
Ostrożność nie jest tchórzostwem.
Lekkomyślność nie jest bohaterstwem.
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice

27 Lut 2009, 18:15

tak jak pisalem w innym temacie i to tu powtorze otoz matiz jest calkiem fajne auto,blacha ok no i spalanie nie najgorsze,wiem to bo akurat wujek takowym jezdzi od ponad dobrych 8lat (jest 1wlascicielem i nie narzekal i nie narzeka) a od siebie dorzucil bym sejciaka [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

27 Lut 2009, 19:06

Hmm zapomniałem wspomnieć autko koniecznie musi mieć wspomaganie. Wszystkie inne opcje nie są ważne, ale wspomaganie musi być. Co do ceny to w granicach 8 do maks 9 tysięcy.
Master_one
Początkujący

27 Lut 2009, 20:13

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] fajna corsa na dopasie :)
Barol
Awatar użytkownika

27 Lut 2009, 21:01

Hmm pytanie czy corsa jest ekonomiczna i tania w utrzymaniu?Generalnie interesują mnie autka z mazowsza :P, bo nie mam jak za bardzo jeździć po polsce i oglądać aut. Co do ceny to im mniejsza tym lepsza :P :)
Master_one
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochody koncepcyjne BMW Design
    Samochody koncepcyjne to doskonałe pole do popisu dla projektantów. Od elektrycznych układów napędowych, przez drzwi otwierane do góry, po nowatorskie materiały nadwozia – koncepty zawsze wybiegają ...
    Zima za kierownicą - jak się do niej przygotować?
    Do początku kalendarzowej zimy pozostało jeszcze kilka dni, ale już teraz zdarzają się mroźne, a nawet śnieżne dni. Dlatego bardzo ważne jest odpowiednie przygotowanie do jazdy w trudnych warunkach. Na co powinien zwrócić ...

27 Lut 2009, 21:07

Jasne, że corsa jest tania w utrzymaniu. Mógłbym polecić jeszcze takie auta jak ibiza, polo, micra ;)
Ostrożność nie jest tchórzostwem.
Lekkomyślność nie jest bohaterstwem.
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice

27 Lut 2009, 21:39

Grunt żeby nie był zbyt drogi w zakupie no i tani w utrzymaniu jak już wspominałem.Spalanie jak najmniejsze.
Master_one
Początkujący

27 Lut 2009, 21:59

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

27 Lut 2009, 23:49

Za te pieniądze jesteś w stanie kupić corse '99 tylko radził bym 1.2 a nawet 1.4,nie kupuj 1.0 bo spali Ci więcej niż te większe silniki,wiem to z doświadczenia,żona takim czymś kiedyś jeździła.A matiz;no nie wim,daewoo raczej nie bardzo.
sebacrx3

28 Lut 2009, 00:08

Hmm jakoś nie mam przekonania do corsy :P z tego co pamiętam one sporo paliły, a co do kasy dobrze by było zmieścić się w 6500zł, bo tyle mogę mieć od ręki, a więcej to muszę trochę pokombinować żeby zdobyć :P

Co myślicie o tym autku ?
[link do oferty na Allegro wygasł]
Master_one
Początkujący

28 Lut 2009, 00:21

Ja tam też corsy nie chwale.Co byś mógł kupić za 6500?GolfIII,Honda Civic,może jakieś Punto,Seicento bo cinkol to chyba odpada co? :lol: Astra,chociaż Astra rdzewieje!!Clio.Trzeba by po allegro popatrzeć co ciekawego by się znalazło za te pieniądze.
sebacrx3

28 Lut 2009, 00:42

Czy seicento ma wspomaganie znaczy czy są wersje ze wspomaganiem?Ile mniej więcej może palić taki seicento?
Master_one
Początkujący

28 Lut 2009, 00:50

AHA bo Tobie o wspomaganie też chodziło.Nie chce Cię teraz skłamać ale chyba idzie coś takiego znaleźć.900 jakieś 5-6litrów.Ale chociażby nie mialo wspomagania to myślę że nie kręciło by się ciężko,cinkol lekko kręcił!
sebacrx3

28 Lut 2009, 00:55

Hmm, ale jakby nie było ma nim jeździć kobieta.Do tej pory nie jeździła autem bez wspomagania także lepiej żeby samochodzik miał wspomaganie.
Master_one
Początkujący