Z góry zaznaczam, że przeczytałem ten temat:
poradnik-kupujemy-auto-za-kilka-tys-zl-vt92465.htmWitam, za niedługo (mam nadzieję), zdam prawko i myślę, że najwyższa pora rozejrzeć się za jakimś pierwszym samochodem.
Przeglądając te forum doszedłem do wniosku, że w moim budżecie ~6tys zł (+- 1000) nie ma co się ładować w jakieś Passaty bo najprawdopodobniej będzie to złom - jest to prawda? - proszę mnie naprostować.
Na chwilę obecną najrozsądniejszym wyborem wydaje mi się, że będzie Opel Astra G oraz VW Golf IV.
Na co zwracać uwagę przy ich zakupie, jakie najlepiej aby posiadały wersję silników? - z góry zaznaczam, że interesuje mnie tylko LPG.
Proszę o udzielenia rad przy zakupie któregoś z tych samochodów, polecenie, który będzie lepszym wyborem dla mnie lub danie swoich propozycji.
Dodatkowo chciałbym się spytać, czy warto w tym budżecie rozglądać się za Renault Laguną lub Fordem Mondeo MK3?- oba w gazie.
Jakby ktoś chciał polecić jakieś ogłoszenie, to najlepiej aby one było max 300km od Katowic.
Przy zakupie będę zdany tylko sam na siebie, więc każda informacja będzie dla mnie na wagę złota.
Pozdrawiam