7-9tyś - Honda Civic, Hyundai Coupe, Fiat Bravo...?

25 Cze 2009, 21:15

Witam

Mam do wydania około 7-9tyś zł na autko.

Szukam czegoś nie dużego, o sportowym zacięciu, mało awaryjnego i raczej nie drogiego w utrzymaniu.

Na dziś dzień najbardziej widzi mi się Hondzina Civic VI hatchback.

Pod uwagę biorę również Hyundaia Coupe, Fiata Bravo, Golfa III oraz wszelkie inne Wasze propozycje.

Proszę również o jakieś opinie na temat powyższych jak i proponowanych aut.

Serdecznie pozdrawiam
dpiast
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

25 Cze 2009, 21:48

dpiast napisał(a):Witam

Mam do wydania około 7-9tyś zł na autko.

Szukam czegoś nie dużego, o sportowym zacięciu, mało awaryjnego i raczej nie drogiego w utrzymaniu.

Na dziś dzień najbardziej widzi mi się Hondzina Civic VI hatchback.

Pod uwagę biorę również Hyundaia Coupe, Fiata Bravo, Golfa III oraz wszelkie inne Wasze propozycje.

Proszę również o jakieś opinie na temat powyższych jak i proponowanych aut.

Serdecznie pozdrawiam
wybieraj między golfem a hondą -jesli chodzi o niskie spalanie to tylko silnik tdi ale za 7-9tyś to cieżko coś namieżyć/ honda też jest ok. ale tu spalnko wyższe -masz mało kasy na zadbany egzemplarz -ofszem coś tam znajdziesz ,jak coś to moge ci dac namiary na sprawdzony komis w bayern -widziałem w poniedziałek osobiscie zadbaną polówke z ksenonami na alusach 1,4 za 1500 euro z nowym rozrzadem i chyba jeszce taka jest /powiem krotko auto jest pewne / więc możesz sobie pojechać,sam lub z moją pomocą -namiary dam ci za free-szkoda z ciebie zdzierać
max23
Początkujący

Miejscowość: elbląg

25 Cze 2009, 21:54

Spoko, na razie chcę się tylko zorientować co i jak bo na dziś dzień siedzę na wyspach ale za kilka tyg. wracam i wtedy będę polować na jakiś konkretny egzemplarz.

Z góry dzięki za dobre chęci!!!

Pozdrawiam
dpiast
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

26 Cze 2009, 13:03

Ja na twoim miejscu wzialbym civica. Z hyundaia zrezygnuj, za 9 koła bardzo ciezko byloby znalezc zadbany egzemplarz ( mam na mysli takie okolo 99 r.).
pyta88
Początkujący

Miejscowość: WPN
Prawo jazdy: 01 06 2006
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Ford Mondeo mk3
Silnik: 1.8 DURATEC-HE 125KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

26 Cze 2009, 14:40

dpiast napisał(a):ofszem
Tobie to bym polecił kupić to: [link do oferty na Allegro wygasł]
a co do tematu, to odradzam golfaiii jakosc w porownaniu do ceny nie sluszna
Loosmo
Początkujący

26 Cze 2009, 15:24

Civic
Joter
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czeka cię wymiana opon? Pamiętaj o zasadzie 3P
    Szukasz nowych opon i nie wiesz, jak je wybrać? Planujesz wymienić zimówki na letnie i nie wiesz jak znaleźć profesjonalny warsztat, który ich nie zniszczy? Jak odróżnić ten profesjonalny serwis od przypadkowego? ...

27 Cze 2009, 07:19

A ja na Twoim miejscu nie skreślałbym tego Bravo.Zawsze to nowsze od Civika i można sobie dobrać taki silniczek jak ktoś potrzebuje ...
Od przyzwoitego 1,2 16 v-82KM,poprzez 1,4-75 KM 1,6-90 i 105 KM,1,8-113 KM, aż po motory o sportowej żyłce np 154 konne HGT 2,0 20v... No i jest jeszcze bardzo dobry diesel Jtd w najmocniejszej wersji 105 KM. Otwarcie trzeba przyznać,że mistrzem bezawaryjności Fiat nie są ale naprawdę nie jest z tym aż tak zle jak się o tym przesadnie opowiada. Zadbany egzemplarz spisuje się bardzo dobrze. Poza tym kto wie co okaże się droższe w utrzymaniu młodsze Bravo czy kiedyś przywieziona z zachodu,starsza Honda z cofniętym licznikiem.Różnie może to być... :smile:
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna