70 tysięcy - coś szybszego (i ciekawszego) od A3 8L

18 Wrz 2022, 08:19

luukaszz napisał(a):Macie pomysł jeszcze na jakieś auto, nawet spoza rodziny VAG'a? Fajnie jakby ten automat został, ale od biedy może być manual.

Nie pisałem nic o 430tce bo widzę że szukasz czegoś mniejszego.
Możesz przytrzymać się is350 bo masz szybkę auto w automacie ale ...podazowo kiepsko i szukać najlepiej wersji fl.
Co do wspominanego serwisu nie masz czego się obawiać bo podstawowa technika pochodzi z opcji europejskich.

Jeżeli chodzi o coś całkowicie z innej beczki i nie vag to Megane z silnikiem 2,0tce. Piszę ogólnikowo bo musisz sam sobie sprawdzić dane opcje vs swój budżet. Sporą zaletą tego auta to dobry silnik, stabilny napęd wadą jest trochę mniej stabilna elektromechanika.
No i 2,0 z T to już sporo i po softach może być git

Z małych pojemności fajną opcją są fiatowe tjety. Są w alfach/fiatach w różnych modelach. Tu też możesz sprawdzić co Ci pasi. Wiadomo im mniej masy tym dla małego silnika lepiej. Przy tych autach jest podobnie silnik ok. Napęd prawie ok.reszta to drobna usterkowość plus elektromechanika potrafi pokazać przednie tryby :D
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

19 Wrz 2022, 07:51

Autor to niech się zastanowi czego szuka, bo z jednej strony GS, z drugiej Megane i Golf. Można i Punto Abarth dorzucić :ok:
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

20 Wrz 2022, 20:31

A czemu by nie? jak nie ma spersonalizowanych wymagań co do wielkości to można sobie skakać po segmentach, ja to doskonale rozumiem bo sam tak mam, czasami jest to mały HH a czasami wielka terenówka i ani się nie ścigam ani nie jeżdzę w terenie.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nissan silniki SR20DE / SR20DET / SR20VET
    Cztery cylindry w układzie rzędowym. Pojemność: 2 litry. Zalety: dobry potencjał do tuningu, dostęp do części zamiennych. Silniki z serii SR20 to jedne z najbardziej uznanych silników Nissana z lat dziewięćdziesiątych ...